29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградските ресторантьори блокират днес Е-79 при кръговото кръстовище под Полигона

Благоевградските ресторантьори се готвят днес за протест срещу ограничението на работното време на заведенията от 7 до 22 ч., разпоредено вчера от здравния министър Ст. Кацаров. В 14,30 ч. следобед те се събират на Полигона, за да блокират в 15 ч. движението на кръговото кръстовище на главен път Е-79 при отбивката към магистрала „Струма“.

Собствениците на заведения заплашиха с ефективни протести още преди няколко дни в очакване на затягане на мерките с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19, а вчера входираха в общината искането си за демонстрация.

„Не може поредно правителство да се подиграва със съдбите на стотици хиляди хора! Как не се намери един министър на здравеопазването, един премиер, който да мисли трезво и първо да се определят мерките за компенсации, а след това да се премине към рестрикции“, обобщи причината за гнева на хората в ресторантьорския бизнес Радослав Митрев, собственик на няколко заведения в Благоевград, и допълни:

„В България нещата се случват по обратния ред. Предприемат се неадекватни мерки, които унищожават бизнеса, без да се мисли за сключените договори, поетите ангажименти и банковите кредити, които трябва да се погасяват“…

Related posts

Благоевградското село Зелен дол е на воден режим през лятото – защо никой не се ангажира с решението на проблема?

admin

Община Благоевград и ОбСНВ награждават ученици в конкурс по превенция на наркоманиите

admin

От днес започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на община Сандански

Мъж е с изгаряния след токов удар в Разлог

Дани Тренчева

Д-р Радка Божикова бе избрана за изпълняващ длъжността управител на болницата в Разлог

admin

Затворени са вратите на музея в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment