19.04.2024
112 Пулсът на Югозапада

Полицията погна автокрадците в страната! Властта удари автоджамбазите в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница

Прокуратурата, следователи от НСлС и МВР предприеха мащабен удар срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница,нучи Епицентър. бг от свои източници от МВР.

 

Акцията е насочена срещу известни имена от криминалния контингент, които имат висящи дела за автокражби. Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби. о неофициална информация Бабичката, Лъвицата, Шумахера, Митьо Черния, Каската, Белязания, са сред лицата, които са обект на акцията на прокуратурата, следствието и МВР.

 

Акцията „Автоджамбази“ е по разпореждане на главния прокурор. Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

 

Органите на реда усилено работят в Перник от сутринта и там се очакват арести. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги.

 

Проверяват се домовете на лица, за които има данни, че се занимават с кражби на автомобили. При претърсванията се търси специализиран хардуер, използван за декодиране на заключващите и алармени системи на колите.

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

 

Жандермерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток, Русия и бившите републики от ОНД.

Related posts

Инцидент с работник в района на ски-писта „Картала“ край Благоевград

Дани Тренчева

Автобус с български футболисти е блокриран край Истанбул заради обилните снегове

Дани Тренчева

Момче на 14 години е с прободна рана в корема след купон Благоевград

Черна статистика

admin

Старшата на „Септември“ със загуба срещу „Пирин“

admin

Спират водата в Симитли заради изместване на довеждащия водопровод

admin

Leave a Comment