22.04.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Община Разлог закупи нов сметосъбиращ камион за отпадъци на общинска фирма “Благоустройство и чистота”

Кметът на община Разлог инж. Гърменов и Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог, присъстваха на демонстративна експлоатация на новата машина.
“Община Разлог върви по прав път за подобряване качеството на предлаганите услуги, чрез инвестиране в нова подобрена техника. Поради тази причина закупихме и чисто нов автомобил за събиране на отпадъци. При финансова възможност, планираме и закупуване на още един такъв и през следващата година. Намеренията ни са насочени освен към качествено предоставяне на услугата, така и към осигуряване на още работни места.”, коментира инж. Гърменов, кмет на община Разлог.
“През 2019-та година Община Разлог премина към собствена сметосъбираща фирма, която доказа своята ефективност във времето. За този период от няколко години, успяхме да предложим най- евтиния начин на жители и гости на общината за навременно събиране на битовите отпадъци. Със закупуването на новата техника, целим да облекчим графиците за превозване на боклук до депото и същевременно да обхванем разрастващите се крайни райони на общината.”, допълни зам.- кметът Иван Гюров.
По време на визитата си, двамата извършиха и оглед на строителните дейности, свързани с изграждането на сепарираща система за отпадъци на територията на Регионално депо- Разлог.

Related posts

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения

Дани Тренчева

Учителка е загиналата в адската катастрофа край Благоевград, отивала на тържество

admin

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

admin

Общините Белица, Струмяни и Сатовча възстановиха присъственото обучение

Дани Тренчева

Добрият пример! Третокласници от училището в Симитли с принос в инициативата „Капачки за бъдеще“

Дани Тренчева

Откриха банкова сметка в помощ на семействата, засегнати от пожара в квартала „Струмско“

Дани Тренчева

Leave a Comment