04.03.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Община Петрич предлага учениците от 5-и до 12-и клас да преминат в онлайн обучение

Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да преминат в онлайн обучение за седмица, съобщиха от общината. Оттам допълват, че се очаква решение на Министерството на образованието и науката.

Причина за предложението е обобщената информация от училищата и детските градини на територията на общината за отсъстващите деца, ученици и учители, съобщават от общината. Към момента 32 паралелки се обучават в електронна среда от разстояние, което е с 10 повече от предходната седмица или около 14 на сто от общия брой. Отсъстващите от училище ученици са близо 1300 или 25 на сто от всички ученици в общината, съобщават от общинския пресцентър. Оттам допълват, че под карантина са 520 ученици, а близо 800 не са в класните стаи по други причини. Нараства и броят на отсъстващите учители – 82-ма към настоящия момент или около 16 процента, посочват от община Петрич.

Сред причините, посочени от общинската администрация, е и увеличението в заболеваемостта в общината. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите две седмици са регистрирани около 760 случая на COVID-19, което прави заболеваемостта на 14-дневна база 1500 души на 100 хиляди души население.

В детските градини в общината отсъстват повече от 54 на сто от децата, а в едно от селата – Самуилово, отсъстват повече от 85 на сто от децата. Под карантина са шест групи в детските градини.

Предложението за преминаване в обучение в електронна среда за учениците от пети до дванадесети клас е изпратено до РЗИ – Благоевград и Регионалното управление на образованието и се очаква решение от компетентните органи, съобщават от община Петрич.

Източник: БТА

Related posts

Към Община Благоевград: Всеки е невинен до доказване на противното

admin

Утре „Септември“ (Симитли) ще изиграе поредна контрола

Дани Тренчева

Пиян шофьор без книжка катастрофира и нападна полицаи в Благоевградско

Дани Тренчева

4 115 карантинирани в област Благоевград

Дани Тренчева

Кражба на 6 500 лева от къща в Симитли

Дани Тренчева

За трети път пожар горя в зеленчукова борса в Кърналово

Дани Тренчева

Leave a Comment