23.07.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Община Петрич предлага учениците от 5-и до 12-и клас да преминат в онлайн обучение

Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да преминат в онлайн обучение за седмица, съобщиха от общината. Оттам допълват, че се очаква решение на Министерството на образованието и науката.

Причина за предложението е обобщената информация от училищата и детските градини на територията на общината за отсъстващите деца, ученици и учители, съобщават от общината. Към момента 32 паралелки се обучават в електронна среда от разстояние, което е с 10 повече от предходната седмица или около 14 на сто от общия брой. Отсъстващите от училище ученици са близо 1300 или 25 на сто от всички ученици в общината, съобщават от общинския пресцентър. Оттам допълват, че под карантина са 520 ученици, а близо 800 не са в класните стаи по други причини. Нараства и броят на отсъстващите учители – 82-ма към настоящия момент или около 16 процента, посочват от община Петрич.

Сред причините, посочени от общинската администрация, е и увеличението в заболеваемостта в общината. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите две седмици са регистрирани около 760 случая на COVID-19, което прави заболеваемостта на 14-дневна база 1500 души на 100 хиляди души население.

В детските градини в общината отсъстват повече от 54 на сто от децата, а в едно от селата – Самуилово, отсъстват повече от 85 на сто от децата. Под карантина са шест групи в детските градини.

Предложението за преминаване в обучение в електронна среда за учениците от пети до дванадесети клас е изпратено до РЗИ – Благоевград и Регионалното управление на образованието и се очаква решение от компетентните органи, съобщават от община Петрич.

Източник: БТА

Related posts

Застреляха куче в Благоевград

admin

Ново нападение на куче в Благоевград! 41-годишен мъж преживя кошмар на бул. „Васил Левски“

admin

Общински съвет Благоевград отхвърли възможността за прегласуване на точката за дълга от 17 млн. лв.

admin

Кметът Илко Стоянов свиква индивидуални срещи с кметове и кметски наместници с цел решаване на проблемите по селата

Дани Тренчева

Областният управител на Благоевград блокира незаконосъобразни сделки

admin

Всички на стадиона! Септември (Симитли) посреща Пирин 1912 (Гоце Делчев) в мач за Купа България

admin

Leave a Comment