28.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Павел Стоименов: В Симитли бизнесът върви добре, защото нашият кмет си изпълнява задълженията

И това са думи на същия Павел Стоименов само преди две години пред вестник Струма (2021), обявил се, заедно с брат си към днешна дата, за „спасители“ на Симитли.

Да си припомним мнението на Павел Стоименов през 2021 година:

„В Симитли бизнесът върви добре, защото имаме такова управление. Защото нашият кмет си изпълнява задълженията. – казва в интервюто Павел Стоименов. – В селата навсякъде има осветление, улиците са с тротоари, ред, чистота. Всеки инвеститор е добре дошъл. Така го приемат не само в общинската управа, но всички ние като бизнесмени. Защото създава работни места на нашето население. Нашият кмет каквото е обещал, го е изпълнил. Не съм му адвокат, това е истината. Преди да стане кмет, имахме конфликти, но когато се кандидатира, разговаряхме, стиснахме си ръцете партньорски, по мъжки и работим за нашата община. Аз никога не съм си позволявал да се срещам с него насаме. Срещали сме се в черквата, на курбан, на празници. Не съм го молил за услуга. Той ме е молил да взема някой беден човек на работа.“

Оставаме без коментар мнението на Павел Стоименов пред журналиста на в. Струма.

И кога говори истината – през 2021 година или в публикациите в любимите му социални мрежи и групи, които бълва днес една след друга?

Но когато се отнася до общината, нейното състояние и развитие, и пряко касае хората на тази община, е важна истината.

Лъжа е, че кметът на община Симитли Апостол Апостолов е обсъждал и разисквал бъдещето на община Симитли с Павел Стоименов, не защото е нямало да го чуе, просто факт. (Това твърди и самият Павел Стоименов в интервюто.)

Освен това, за визията на община Симитли Апостол Апостолов се е доверявал и ще продължава да се доверява на компетентни хора, с високо образование, с най-добрите специалисти в страната и извън нея, и задължително неформално обществено обсъждане, за да чуe хората.

Апостол Апостолов изключва възможността да се консултира с човек, който не познава законите на Р България и това е видно от твърдението му, че община Симитли и лично кметът се разпорежда с минералните ресурси на общината.

„Минералните води, реките, горите са изключителна държавна собственост и с нея се разпорежда МОСВ в лицето на Басейнова дирекция.“ – казва кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

И точно толкова комично е твърдението за скъпите билетчета на плажа, който кметът е определил. „Живеем в пазарна икономика и всеки сам определя цената на своята продукция или услуга.“– се смее той и казва, че точно толкова има участие в определянето на цената на пшеницата и на картофите на братя Стоименови.

Лъжа е, че кметът Апостол Апостолов не е отредил място на площада  в Симитли за  изграждане на нов храм.

В непринуден разговор с Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим и отец Спас, на която случайно присъства г-н Стоименов и в никакъв случай не е по негова инициатива, отец Спас споделя, че Симитли има нужда от още един храм, но този храм да е на площада.

Ръководството на общината приветства идеята, подготвя документацията и мястото е отредено – за храм като църквата поема ангажимента да направи проекта, но и до ден днешен не е готов.

Потърсихме Отец Спас за коментар, който сподели, че нуждата не е пораснала дотам, че да се построи храм. „Храм не се прави от днес за утре.“ – каза още отецът и добави, че идеята за храма обединява църковното настоятелство и общината, и ще бъде реализирана.

А Апостол Апостолов, както винаги, не отстъпва от думата си и е решен, ако не голяма църква, да се построи красив параклис на Светата майка на площада. Така, както не отстъпи в строителството, подпомагането и поддържането на 50 параклиса и двете нови църкви в Железница и Тросково – за вяра и единение на православните християни в община Симитли.

Не по-различно е отношението на ръководството на община Симитли и към българските мюсюлмани в община Симитли. Независимо от етнос и религия, хората на община Симитли са обединени и заедно, с много труд отстояват доброто име на община Симитли.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и общинска администрация канят всички заинтересовани граждани на община Симитли, за да им дадат компетентен отговор на всички обвинения на Павел Стоименов, всеки работен ден – от 8:30 до 17:00 часа.

Related posts

Двама души пострадаха при катастрофа в Благоевград

admin

Мъгла на АМ „Струма“ в района на Струмяни и Сандански

Дани Тренчева

150 години от рождението на Гоце Делчев ще бъдат отбелязани тържествено в Благоевград

Дани Тренчева

Адвокат Албина Анева – водач на листата „Изправи се БГ!Ние идваме“ в 1 МИР – Благоевград

Дани Тренчева

Блъснаха жена на пешеходна пътека

Дани Тренчева

Въвеждат се нови противоепидемични мерки в област Благоевград, считано от 31 януари

Дани Тренчева

Leave a Comment