24.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Детският парламент пое властта в Община Симитли

Традицията в Община Симитли повелява на 1-ви юни властта да бъде поверявана в ръцете на най – малките ѝ жители. Това са учениците и членовете на Детския парламент, които всяка година на този ден сядат в стола на кмета, председателя на Общински съвет, зам.-кметовете, директорите на дирекции и така нататък.

Тази година кметът на Община Симитли Апостол Апостолов повери „Ключът на Община Симитли“ в ръцете на Даная Данаилова, която през днешния ден изпълнява функциите на кмет на Община Симитли. Заместник – кмет по икономика и стопански дейности е Борис Борисов, а зам.-кмет по социални и хуманитарни дейности е Гергана Шопова. Главният секретар на Община Симитли на 1-ви юни е Валерия Кюпова.

Директор на Дирекция „Селищно устройство, строителен контрол, екология, Европейски проекти и програми“ е Венцислав Маламов, а директор на Дирекция „Местни приходи и общинска собственост“ е Кристиана Бамбова. На Георги Глинджурски бе поверен постът на Главен специалист „Социални дейности и здравеопазване“, а на Стефания Бачева се падна да бъде директор на Дирекция „Финансово – счетоводно обслужване и управление на човешките ресурси“. Функциите на служител „Информационна сигурност“ пое Димитрина Воденичарска, главен експерт „Екология“ бе Любица Ортомарова, главен експерт „Европейски проекти и програми“ стана Николета Топузова. Секретар на кмета Даная Данаилова днес бе Невена Моралиева. Началник – отдел „ГРАОМО“ бе Валентин Кърков. Старши експерт „Общинска собственост“ стана Екатерина Раклеова. В председателския стол на председателя на Общински съвет – Симитли седна Мария Филатова.

Младите управленци, почти през целия ден, имаха възможността да се докоснат до спецификите на управление в една Общинска администрация, а титулярите на отделните постове отзивчиво им разказваха за своята работа, за отговорностите и задълженията, които имат, заемайки различните постове в Община Симитли.

Както Ви съобщихме по-рано днес Детският кмет на Община Симитли Даная Данаилова, още рано сутринта, издаде първата си заповед, с която намали учебните часове на 20 минути и задължи учителите да не дават домашни на децата през днешния ден.

Детският председател на Общински съвет – Симитли Мария Филатова, заедно с председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, разгледаха важни преписки и предложения за разглеждане от местния парламент. Разговаряха за това каква е разликата между кмет на Община и председател на Общински съвет и защото двете длъжности са взаимосвързани и е важно да работят в добър диалог и синхрон.

Малките управленци с голям интерес прекараха деня в Общинска администрация – Симитли и си пожелаха един ден, когато пораснат, отново да се върнат в Община Симитли на постовете, които днес са заемали и да могат да помагат на своите съграждани за по – доброто бъдеще на всички жители на града и селата.

 

 

Related posts

Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

Дани Тренчева

Да дариш радост: Пламен, който доскоро връзваше протезата си с канап, вече се радва на нова такава

admin

„Майстори“ на покрив измамиха пенсионерка в Благоевградско

Дани Тренчева

Добра новина! Несретниче намери своите стопани

Дани Тренчева

Лятната ковидна вълна започна да покосява медиците на първа линия в МБАЛ – Благоевград

admin

В СЕЗОНА НА ВИРУСИТЕ: Повишена заболеваемост сред децата, 16 са хоспитализирани в детско отделениена МБАЛ – Благоевград с пневмонии и бронхиолити

admin

Leave a Comment