24.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Министърът на образованието одобри над половин милион лева целева субсидия за училището в Симитли

580 хил. лева целева субсидия беше осигурена на СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Симитли, с което изцяло ще се изгради нов покрив.

Заповедта е подписана от министъра на образованието проф. д-р Галин Цоков и средствата са вече по сметките на училището.

“Проведохме поредица от срещи и аргументирахме нашите искания пред министъра на образованието.  – сподели радостната новина кметът на община Симитли Апостол Апостолов. – С ремонта на покрива на училището в Симитли, както и с това, че в момента – пак с целева субсидия се модернизират  шест ученически стаи в училището в Симитли, смело можем да заявим, че всички училища в община Симитли  са на високо европейско ниво.

Общинска администрация, екипът “Европейски проекти”, заедно с ръководствата на училищата, работим последователно и целенасочено за развитие и модернизиране на материално-техническа база на училищата и като цяло подобряване на образователната инфраструктура в община Симитли.

А успехите на учителите и учениците са знак за инвестиции в бъдещето.”

Related posts

Пиян шофьор без книжка катастрофира и нападна полицаи в Благоевградско

Дани Тренчева

Д-р Калоянов аут от шефския пост на РЗИ Благоевград

Лек трус беше засечен в Благоевградско

Дани Тренчева

От днес започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на община Сандански

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Leave a Comment