21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Мащабна акция за 3 кубика съчки в благоевградското село Рилци

Безпрецедентна акция на полиция, общински инспекторат и общински служители в село Рилци, община Благоевград. За акцията намекна още вчера кметът  Крум Крумов от страницата на селото в социалните мрежи.

Само ден след като Крумов официално обяви подкрепата си към един от кандидатите за кмет на Благоевград, включвайки се в Инициативния му комитет, срещу него се провежда наказателна акция. За подкрепата на Крум Крумов към Николай Шушков „плаща“ и социално слаб жител на селото.

Как се е стигнало до тук изясни кметът на село Рилци – Крум Крумов:

В края на месец юли започва почистването на местната река. От коритото на реката и районът около нея са събрани и изрязани около 3 кубика храсти и клони от дървета. Събраният материал е оставен от служителите на Община Благоевград пред Кметството на селото. С устна заповед на Кирил Чаушев, служител в отдел „Екология“ на Крумов е наредено събрания материал да бъде дарен на социално слаби жители на селото по негова преценка. Така и се случва, но вместо кметът да дари отпадъците, той ангажира социално слаб жител на селото да окоси една от пешеходните алеи в селото срещу, което да получи дървесината.

На 30 август, ден след пресконференцията на Николай Шушков и обявяването на Крум Крумов като член на Инициативния комитет, пред кметството на селото се струпват 3 коли на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград и 1 автопатрул на ОДМВР. Акцията е след подаден сигнал на 112 от служител на Община Благоевград за кражба на дървесина. След като разбира, каква е причината за мащабната акция, Крумов звъни на Чаушев за да изясни недоразумението, но разбира, че въобще не става дума за недоразумение, а за поръчка от високо ниво. „Крумчо, неприятно ми е, че се разиграва този цирк, но разпореждането е от най-високо ниво.“

Следват разпити, като обяснения дават както кметът Крумов, така и Даниел Казачки, който въпреки, че си е заработил честно остатъците от дървесина, остава без тях. Дървесината е иззета, а на Крум Крумов е съставен протокол.

Казусът оставя в Крумов много въпросителни и горчивина. След 4 годишно управление, това е единствения случай, в който е подложен на политически репресии.

За да може да поправи несправедливостта, Крумов ще заплати с лични средства заработеното от Даниел Казачки, а за другата несправедливост разчита на компетентните органи, на които още вчера благодари за професионализма и отношението.

 

Related posts

Жители на Добринище блокираха пътя в посока Гоце Делчев

admin

ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечели два проекта по програма „Еразъм+“ и един проект по Норвежкия финансов механизъм

Дани Тренчева

Обвиняем за опит за контрабанда на хероин през ГКПП Кулата-Промахон е с наложено наказание

Дани Тренчева

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Благоевград

admin

Древно оброчище край село Полето, събра миряни на празника Свети Дух

admin

Районен съд Благоевград остава без председател

admin

Leave a Comment