13.07.2024
България Политика

Лена Бориславова: Без убедително мнозинство срещу корупцията няма как да вървим напред

Без убедително мнозинство, което да застане срещу корупцията и престъпността, от която страдаме всички ние, няма как да вървим наред. Това каза пред журналисти Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

„Ние продължаваме да държим в рамките на този парламент да има приемане на закон за новата антикорупционна комисия и избирането на председател в лицето на Бойко Рашков, който е доказал своето желание и готовност да се бори срещу това, от което обществото страда – несправедливост, корупция, кражби“, каза Бориславова.

Тя посочи, че „Продължаваме Промяната“ ще държи на това промените в антикорупционното законодателство да бъдат приети във варианта, в който вече са внесени в парламента, въпреки настояванията за редакция от страна на „Има такъв народ“. Бориславова увери, че формацията й няма да отстъпи и от предложението начело на антикорупционната комисия да застане настоящият министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

„За нас най-важно е да намерим обединение около политики и желанието да прокараме някои реформи и промени, преди да се говори за постове. На този етап разговори за постове не е имало, а и не трябва да има“, каза тя за започналите вече разговори за нов кабинет в рамките на настоящия парламент.

„Ще разчитаме на това да видим истински действия в Народното събрание, а не обещания на думи“, каза още Лена Бориславова.

„Трябва да видим доказателство, че хората в управляващото мнозинство имат смелостта да застанат зад една антикорупционна реформа“, допълни тя.

Лена Бориславова присъства на събитие в столичния Гранд Хотел София, на което организацията „Антикорупционен фонд“ (АКФ) представя годишен мониторингов доклад.

Related posts

Корнелия Нинова: Днес сутринта в 7:30 ч. в дома ми дойдоха двама униформени

admin

Времето през септември

admin

Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било

Дани Тренчева

Няколко варианта за промени на пенсиите от 1-ви юли ще предложи МТСП

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Волтова дъга е поразила двама служители на НКЖИ край Видин

admin

Leave a Comment