24.07.2024
112 България

Нова жертва на телефонна измама

Седемдесет и девет годишна жена от силистренското село Айдемир е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя е получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и дала съгласие да участва в акция по залавяне на измамници. Според инструкциите приготвила наличните в дома си 9000 лева, с такси се придвижила до Силистра и предала сумата на непознат на паркинга на голям търговски обект.

По данни от Областната дирекция на МВР в Силистра, от началото на годината са регистрирани четири телефонни измами. Актуален остава сценарият за участие в полицейска операция за залавяне на измамници, а обажданията постъпват предимно на стационарни телефони на възрастни граждани. Мъж или жена, представящи се за полицейски служители, искат съдействие от жертвата за залавяне на телефонни измамници. Убеждават я да събере всичките си налични пари и ценности, да вземе заем от близки или да изтегли спестяванията си от банката. Изискват парите да бъдат хвърлени от терасата, оставени на определено място или предадени на непознат. Гарантират, че сумата ще бъде върната след края на „операцията“. Характерно е, че измамниците искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Черна статистика

admin

Прогноза за времето 13 декември 2021

Дани Тренчева

Полицията установи 38 пияни и 12 дрогирани шофьори за ден

admin

Цените на храните спират да растат

admin

Засилен е трафикът на границата с Гърция

admin

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва

Дани Тренчева

Leave a Comment