„Съгласен съм с вас, че не може да има правителство на всяка цена”, каза още президентът на ПП

Българите ви отредиха отговорна роля в 48-ото Народно събрание и важно място в политическия дневен ред. Така президентът Румен Радев се обърна към представителите на „Продължаваме Промяната”, които са на „Дондуков” 2 за консултации за съставяне на кабинет.

„Напълно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. В същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрай всички възможни опции за съставяне на правителство”, добави той.

От своя страна съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков посочи, че се радват да бъдат в Президентството. Уточни, че ще бъдат водени от два принципа при взимането на решения – да решат максимално голям брой реални проблеми на гражданите, където са заявили 16 политики.

За първия мандат Петков изрази готовност да разговарят с ГЕРБ по политики, но подчерта, че няма да подкрепят тяхно правителство.

Асен Василев смята, че българските граждани са отредили на ПП ролята на опозиция и са дали на ГЕРБ отговорността за управление. „Ако се стигне до втори мандат и го реализираме, ще трябва да се направят редица реформи не само в съдебната власт, но и в цялата система за сигурност на страната”, обясни той.

От „Продължаваме Промяната” обещаха, че при втория мандат ще действат напълно прозрачно. „Ние никога не сме бягали от отговорност за нещата, които са важни за България. Но няма да направим безпринципни и задкулисни договорки, за който и да е мандат”, категоричен е Петков.