22.04.2024
България Политика

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова настоява за пълно, обективно и всестранно разследване, при спазване на всички права на засегнаните страни. Това заяви тя пред журналисти в Народното събрание във връка с ареста на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и акцията в дома му в Банкя.

„Всеки орган да си свърши законосъобразно работата и разбира се, прокуратурата по никакъв начин не трябва да се обвързва политически“, каза министърът.

„Аз спекулации няма да правя. Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно. Нека да дадем възможност на всички органи да си свършат работата, а съоветно аз от своя страна настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване и при спазване на всички права на засегнатите страни“, каза тя.

По думите ѝ министърът на правосъдието няма компетенции да преценява законосъобразността на МВР и на прокуратурата в рамките на текущи производства.

Тя изтъкна, че МВР действали в рамките на своите правомощия, а всички обвинения, притеснения и оплаквания за действията на органите могат да бъдат направени също по законосъобразен начин.

Related posts

Иван Демерджиев: „Каналджиите“ обявиха война на българската държава

admin

Над 100 000 чужди туристи са били у нас около Великден

admin

Черна статистика

admin

Земеделски производители от Пернишко излязоха на мирен протест

admin

Нов сблъсък между Рашков и ДПС в парламента

admin

Прокуратурата не е информирана за действия по разследването „по неотложност“ спрямо политически лица

Leave a Comment