01.12.2022
България Политика

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова настоява за пълно, обективно и всестранно разследване, при спазване на всички права на засегнаните страни. Това заяви тя пред журналисти в Народното събрание във връка с ареста на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и акцията в дома му в Банкя.

„Всеки орган да си свърши законосъобразно работата и разбира се, прокуратурата по никакъв начин не трябва да се обвързва политически“, каза министърът.

„Аз спекулации няма да правя. Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно. Нека да дадем възможност на всички органи да си свършат работата, а съоветно аз от своя страна настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване и при спазване на всички права на засегнатите страни“, каза тя.

По думите ѝ министърът на правосъдието няма компетенции да преценява законосъобразността на МВР и на прокуратурата в рамките на текущи производства.

Тя изтъкна, че МВР действали в рамките на своите правомощия, а всички обвинения, притеснения и оплаквания за действията на органите могат да бъдат направени също по законосъобразен начин.

Related posts

Прогноза за времето 20 януари 2022

Икономисти: Увеличението на цените у нас ще продължи

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 16 декември 2021

Дани Тренчева

Двама тийнейджъри загинаха при тежка катастрофа в Плевенско

Дани Тренчева

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

“Демократична България”: Терминалът за сярна киселина в Бургас е с тежък мирис на корупция в полза на олигарх

Leave a Comment