29.03.2024
България Политика

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова настоява за пълно, обективно и всестранно разследване, при спазване на всички права на засегнаните страни. Това заяви тя пред журналисти в Народното събрание във връка с ареста на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и акцията в дома му в Банкя.

„Всеки орган да си свърши законосъобразно работата и разбира се, прокуратурата по никакъв начин не трябва да се обвързва политически“, каза министърът.

„Аз спекулации няма да правя. Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно. Нека да дадем възможност на всички органи да си свършат работата, а съоветно аз от своя страна настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване и при спазване на всички права на засегнатите страни“, каза тя.

По думите ѝ министърът на правосъдието няма компетенции да преценява законосъобразността на МВР и на прокуратурата в рамките на текущи производства.

Тя изтъкна, че МВР действали в рамките на своите правомощия, а всички обвинения, притеснения и оплаквания за действията на органите могат да бъдат направени също по законосъобразен начин.

Related posts

Здравният министър: Зеленият сертификат не е дискриминация

Дани Тренчева

ПСС: Условията за туризъм в планините не са добри

admin

Разкриха телефонна измама за 70 000 лева

admin

10 160 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Костадин Костадинов се е отказал от депутатския си имунитет

Дани Тренчева

Министър Балтова: Средства за туризма има, трябва съгласие как да се разпределят

Дани Тренчева

Leave a Comment