27.07.2024
България

Интензивен предпразничен трафик

Изключително натоварен ще е трафикът в столицата и областните градове днес, най-сериозна ще е ситуацията на изходите на София и по трите основни магистрали – „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“.

Пътните полицаи вече обявиха, че ще разположат днес и на Бъдни вечер, когато също се очаква сериозен трафик, допълнителни екипи, а по магистралите, където се извършват ремонти, ще се предприемат и временни организации на движението.

Едно от местата, където се получават сериозни тапи и километрични колони от пъплещи автомобили е магистрала „Тракия“ преди тунел Траянови врата. Там се извършва ремонт на тръбата в посока Пловдив и заради това движението преминава двупосочно само в тръбата към София.

Ще има засилен контрол за недопускане на шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

За хората, които не разполагат със собствен транспорт или пък предпочитат да използват БДЖ, железниците обявиха повече вагони, които ще пътуват от днес по най-натоварените направления в страната. Допълнителните вагони ще има и към композициите, които пътуват сутринта на 24 декември, както и през целия ден на 3 януари догодина.

Полицията призовава хората, които ще пътуват за празниците извън градовете, в които живеят, да не държат скъпоценности в домовете си. /БГНЕС

Related posts

Инспектори на НАП предотвратиха ДДС измама за над 300 хил. лв.

Дани Тренчева

Парламентът забрани продажбата на райски газ на непълнолетни

admin

Природният газ може да поскъпне през декември с повече от 3 на сто

Дани Тренчева

Кирил Петков: Сигурен съм, че руската власт изобщо не харесва нашето правителство

admin

Проф. Витанов прогнозира как и кога ще излезем от пика на COVID вълната

Дани Тренчева

Делото за електрическите автобуси във Варна стигна до Кьовеши

Дани Тренчева

Leave a Comment