23.01.2022
България

Интензивен предпразничен трафик

Изключително натоварен ще е трафикът в столицата и областните градове днес, най-сериозна ще е ситуацията на изходите на София и по трите основни магистрали – „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“.

Пътните полицаи вече обявиха, че ще разположат днес и на Бъдни вечер, когато също се очаква сериозен трафик, допълнителни екипи, а по магистралите, където се извършват ремонти, ще се предприемат и временни организации на движението.

Едно от местата, където се получават сериозни тапи и километрични колони от пъплещи автомобили е магистрала „Тракия“ преди тунел Траянови врата. Там се извършва ремонт на тръбата в посока Пловдив и заради това движението преминава двупосочно само в тръбата към София.

Ще има засилен контрол за недопускане на шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

За хората, които не разполагат със собствен транспорт или пък предпочитат да използват БДЖ, железниците обявиха повече вагони, които ще пътуват от днес по най-натоварените направления в страната. Допълнителните вагони ще има и към композициите, които пътуват сутринта на 24 декември, както и през целия ден на 3 януари догодина.

Полицията призовава хората, които ще пътуват за празниците извън градовете, в които живеят, да не държат скъпоценности в домовете си. /БГНЕС

Related posts

КПКОНПИ проверява МЗ заради COVID тестовете за ученици

Дани Тренчева

Извънкласните дейности разрешени със зелен сертификат

Дани Тренчева

От 25 декември размерът на трудовите пенсии ще се изчислява с по-висока тежест на осигурителния стаж

Дани Тренчева

ДАНС извика Пеевски на разпит

Дани Тренчева

Радев: Каролос Папуляс положи основите на съвременните българо-гръцки отношения

Дани Тренчева

България е сред десетте най-бедни страни в Европа

Дани Тренчева

Leave a Comment