24.04.2024
Свят

Извънредно положение в части на Сърбия заради обилен снеговалеж

Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради силния снеговалеж, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина баща. Много жители в различни области на страната и специално в района на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.

Височината на снежната покривка в централна Сърбия достигна 50 см, а в планинските райони надхвърли един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.

Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич заяви на заседание на правителството, на което присъства и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, предаде Танюг.

Гърчич отговори така на въпроса на Вучич осъзнава ли собствената си отговорност заради допуснатите пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

Източник: БТА

Снимка: Twitter

Related posts

Домакинствата във Великобритания ще получават помощи за битовите си сметки

Дани Тренчева

ЕС налага нови санкции на Русия и Беларус заради Украйна

Дани Тренчева

Земетресение в Турция

Дани Тренчева

ЕС въвежда „въглероден данък“ от 2027 г.

admin

Времето до края на седмицата

admin

Първа присъда след разследване на Европейската прокуратура

Дани Тренчева

Leave a Comment