09.12.2022
Свят

Извънредно положение в части на Сърбия заради обилен снеговалеж

Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради силния снеговалеж, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина баща. Много жители в различни области на страната и специално в района на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.

Височината на снежната покривка в централна Сърбия достигна 50 см, а в планинските райони надхвърли един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.

Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич заяви на заседание на правителството, на което присъства и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, предаде Танюг.

Гърчич отговори така на въпроса на Вучич осъзнава ли собствената си отговорност заради допуснатите пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

Източник: БТА

Снимка: Twitter

Related posts

ЕС отново обсъжда как да свали цените на газа

Дани Тренчева

Фалшиви COVID сертификати от България плъзнаха из Гърция

Дани Тренчева

Гърция признава руската ваксина Sputnik V

Дани Тренчева

Над 2,5 милиона души са избягали от войната в Украйна

Дани Тренчева

НАТО: Русия заплашва евроатлантическата сигурност

Дани Тренчева

Нови силни експлозии в центъра на Киев

Дани Тренчева

Leave a Comment