27.06.2022
Свят

Извънредно положение в части на Сърбия заради обилен снеговалеж

Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради силния снеговалеж, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина баща. Много жители в различни области на страната и специално в района на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.

Височината на снежната покривка в централна Сърбия достигна 50 см, а в планинските райони надхвърли един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.

Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич заяви на заседание на правителството, на което присъства и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, предаде Танюг.

Гърчич отговори така на въпроса на Вучич осъзнава ли собствената си отговорност заради допуснатите пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

Източник: БТА

Снимка: Twitter

Related posts

Precinct Data Shows Rich, White Neighborhoods Flipping Democratic in 2016. Will It Last?

admin

Във Великобритания вече и заразените може да ходят на работа

Дани Тренчева

Фон дер Лайен: Омикрон ще доминира в Европа до средата на януари

Дани Тренчева

Кибератака порази руски правителствен сайт

Бомбардировки над Житомир, поразени са две болници

Дани Тренчева

Неваксинираните в Италия ще бъдат лишени от ресторанти, спорт и култура

Дани Тренчева

Leave a Comment