17.01.2022
Свят

Извънредно положение в части на Сърбия заради обилен снеговалеж

Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради силния снеговалеж, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина баща. Много жители в различни области на страната и специално в района на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.

Височината на снежната покривка в централна Сърбия достигна 50 см, а в планинските райони надхвърли един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.

Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич заяви на заседание на правителството, на което присъства и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, предаде Танюг.

Гърчич отговори така на въпроса на Вучич осъзнава ли собствената си отговорност заради допуснатите пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

Източник: БТА

Снимка: Twitter

Related posts

Две земетресения в Гърция тази нощ

Дани Тренчева

ЕС разрешава на страните членки съвместно закупуване на природен газ

Дани Тренчева

Хапчето на Pfizer срещу COVID-19 ще бъде по-евтино в бедните страни

Дани Тренчева

СЗО е на път да одобри руската ваксина

Дани Тренчева

COVID-19: Германия въвежда нови правила за карантинираните

Дани Тренчева

ЕЦБ: Намаляват финансовите рискове, свързани с пандемията, но те все още съществуват

Дани Тренчева

Leave a Comment