21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков инспектира днес укрепването на свлачището при тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Свлачището е от 2020 г., а през лятото на 2021 г., като заместник-министър на МРРБ казах, че ще имаме тунел, а няма да имаме път към него, припомни пред журналисти Иван Шишков.

Издадена е заповед за строеж и укрепване, която е в сила от вчера, а техниката вече работи на терен. „Надяваме се в рамките на няколко месеца да се построи първият етап от укрепването на свлачището, така че да е пуснато движението, което да е от Гърция в посока към София“, обяви регионалният министър. Стойността на проекта е 80 млн. лева, които са осигурени от държавата, каза още Шишков.

Пред журналисти министърът каза още, че предстои да бъде пуснато движението по част от магистрала „Европа“, както и частта от скоростния път Ботевград – Мездра. „Надявам се в петък да бъда в Бургас и да пуснем обхода на града.“, каза още регионалният министър, предаде БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци в Благоевград

Дани Тренчева

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

Ръководителят на Социалното звено в Община Симитли Ивайло Гоцев: Отношението е най-важно при грижата за хора с увреждания

admin

Обучението на ротационен принцип за учениците от V до XII клас в община Симитли и област Благоевград се удължава с още една седмица

Дани Тренчева

Ръст на болните от Covid-19 в Дупница

admin

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград в региона приключи

Дани Тренчева

Leave a Comment