18.04.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Причината е стълпотворение на жители на квартал „Нов път“ в Разлог. Протестиращите граждани искат предоставяне на позволителни за добив на дърва за огрев без ограничения. Според някои от събралите се, те имат по едно вече получено позволително за определено количество, но исканията им са за още, тъй като това, което са добили не e достатъчно. По-рано днес ходили до Предел, за да добиват още дърва, но без позволителни горските служители са ги изгонили, предава БНР.


Сред събралите се имаше и такива, които коментират, че не искат да пренасят дърва контрабандно, защото рискуват да им конфискуват превозното средство. Не е тайна, че мнозина преподават получените чрез позволително за добив дърва на цени в пъти по-високи от тези, които се предлагат от горското стопанства.

 
Служители на РУ на МВР контролираха за недопускане на нарушаване на обществения ред и сигурност около сградата на ДГС – Разлог. Представители на горското стопанство бяха категорични, че позволителни ще се издават само по едно на семейство и ще се осъществява още по-строг контрол срещу контрабанда и други незаконни дейности. Дърва, получени с позволително, което не отговаря на условията, ще бъдат подложени на конфискация.

Related posts

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Войната между община и държава за парк „Македония“ е пагубна за града

admin

Феновете на орлетата полудяха след резила срещу аматьорите от Етрополе! К. Капчин: Покъртително слаб „Пирин“, виновниците да се измитат начаса!

admin

Около 90 процента от населението на област Благоевград е преброено

Дани Тренчева

Откриха труп в шахта край Благоевград

admin

Община Симитли празнува! Соня е финалист в „Гласът на България“!

admin

Благоевград ще почете 98 години от смъртта на Тодор Александров

admin

Leave a Comment