27.06.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“

Заместник – кметът Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор.

Водеща община по проекта е Благоевград, а освен Симитли, партньори са още общините Кочериново и Бобошево, както и ѝ Асоциацията за развитие на Норвегия.

Пред присъстващите в залата, зам.-кметът Евгения Георгиева заяви, че е изключително щастлива от факта, че община Симитли е част от този проект.

„Сигурна съм, че проектът ще бъде реализиран успешно и че чрез него ще подобрим качеството на живот на хората в нашите общини. Заедно можем да запазим нашия общ дом – планетата Земя“, каза още тя и допълни, че общо задължение на всички е да пазим планетата чиста.

Общата цел на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ е да се повиши капацитета на общините Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

Общият бюджет на проекта е 792 597.61 лева. За община Симитли предвидените средства са в размер на 111 365.50 лв. БФП. Периодът на изпълнение на проекта е 08.11.2021 г. – 08.112023 г.

Related posts

Автомобил блъсна дете на колело на пешеходната пътека при магазин „Кауфланд“

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности

Дани Тренчева

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Близо 100 кучета са кастрирани за седмица в ОП „Общински приют за безстопанствени животни“ – Благоевград

Дани Тренчева

Въвежда се режим на водоползването за високите части на село Крупник, заради разрушени участъци от довеждащия водопровод

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) започва с контролите

Дани Тренчева

Leave a Comment