29.11.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“

Заместник – кметът Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор.

Водеща община по проекта е Благоевград, а освен Симитли, партньори са още общините Кочериново и Бобошево, както и ѝ Асоциацията за развитие на Норвегия.

Пред присъстващите в залата, зам.-кметът Евгения Георгиева заяви, че е изключително щастлива от факта, че община Симитли е част от този проект.

„Сигурна съм, че проектът ще бъде реализиран успешно и че чрез него ще подобрим качеството на живот на хората в нашите общини. Заедно можем да запазим нашия общ дом – планетата Земя“, каза още тя и допълни, че общо задължение на всички е да пазим планетата чиста.

Общата цел на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ е да се повиши капацитета на общините Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

Общият бюджет на проекта е 792 597.61 лева. За община Симитли предвидените средства са в размер на 111 365.50 лв. БФП. Периодът на изпълнение на проекта е 08.11.2021 г. – 08.112023 г.

Related posts

Добра новина! Несретниче намери своите стопани

Дани Тренчева

Богата програма за Баба Марта е подготвила Община Симитли

Дани Тренчева

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Футболист, културист и състезател по сумо и борба с ценни съвети към учениците от Симитли по повод Деня на българския спорт

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Дани Тренчева

На три места в град Петрич ще се извърши ритуалът за Богоявление

Дани Тренчева

Leave a Comment