09.12.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“

Заместник – кметът Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор.

Водеща община по проекта е Благоевград, а освен Симитли, партньори са още общините Кочериново и Бобошево, както и ѝ Асоциацията за развитие на Норвегия.

Пред присъстващите в залата, зам.-кметът Евгения Георгиева заяви, че е изключително щастлива от факта, че община Симитли е част от този проект.

„Сигурна съм, че проектът ще бъде реализиран успешно и че чрез него ще подобрим качеството на живот на хората в нашите общини. Заедно можем да запазим нашия общ дом – планетата Земя“, каза още тя и допълни, че общо задължение на всички е да пазим планетата чиста.

Общата цел на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ е да се повиши капацитета на общините Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

Общият бюджет на проекта е 792 597.61 лева. За община Симитли предвидените средства са в размер на 111 365.50 лв. БФП. Периодът на изпълнение на проекта е 08.11.2021 г. – 08.112023 г.

Related posts

Строител от Хасково вкара за втори път в КЗК поръчката за ул.„Промишлена“ в Благоевград

admin

Симитли празнува: Хиляди пяха и танцуваха до късно на празничния площад

admin

31 избирателни секции, от които 5 подвижни, са сформирани в община Симитли за изборите на 14 ноември

Дани Тренчева

Съмнения за смърт след лекарска грешка в Сандански: Изписаха лекарства за настинка на жена с инфаркт

admin

975 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID-19 в Благоевградска област

Дани Тренчева

Спецоперация в четири области на страната

admin

Leave a Comment