23.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Пирин (Благоевград) започна подготовка за новия сезон

Отборът на Пирин (Благоевград) постави начало на подготовката си за новия сезон в Първа лига на стадион „Христо Ботев“ в областния град. Футболистите бяха изведени на първа тренировка от старши треньора на отбора Радослав Митревски, а по традиция на терена беше отслужен водосвет за здраве.

„В момента двама играчи са на проби в отбора“, каза пред журналистите Митревски.

Това са Андрей Йорданов, който идва от отбора на Царско село и е юноша на ЦСКА и Калоян Тодоров, който пристига от Своге. „Предстои до края на седмицата да преминат медицински прегледи и след това евентуално да се подпишат договори с тях“, посочи старши треньорът на Пирин.

От провелия се в събота демонстративен мач между играчи с непрофесионални договори, двама от футболистите са направили впечатление на ръководството на клуба. Дадена им е една седмица пълна почивка, след което ще преминат пробен период с отбора, съобщи Митревски.

Предстоящата подготовка на Пирин ще премине изцяло в Благоевград. Предстоят пет контроли през летния подготвителен период. Те са с Септември (София) на 11 юни, ЦСКА 1948 на 18 юни, Левски на 22 юни, Спартак (Варна) на 25 юни и с Беласица (Петрич) на 2 юли. Очаква се още една контрола в края на юли, но предстои потвърждение от страна на съперника, посочиха от клуба.

На традиционния брифинг за медиите президентът на клуба Станислав Манолев обяви, че се заема сериозно с организацията на отбора и за това ще използва опита, натрупан в чужбина. Манолев коментира и вчерашния мач на националния отбор на България с отбора на Грузия, завършил 2:5. Според него състоянието на българския футбол трябва да се промени и това трябва да стане от детско-юношеските школи, където следва да се влагат повече средства.

Манолев коментира и финансирането на клубовете. Според него трябва да се обърне сериозно внимание на средствата, които професионалните отбори получават от телевизионни права. Президентът на Пирин (Благоевград) засегна още темата за рекламите върху екипите на футболистите, като посочи, че е възможно да се ползват с още реклама, което ще привлече повече спонсори и ще подобри финансовото състояние на отборите.

Във връзка с плановете на Пирин за привличане на нови футболисти спортно-техническият директор на клуба Светослав Дяков коментира, че това няма да е на всяка цена. „Ще се опитаме да наложим млади момчета от нашата школа, водим разговори с футболисти и съм убеден, че отборът ще изглежда добре през тази година“, заяви Дяков.

Той допълни, че ще бъдат привличани състезатели, които отговарят на философията на отбора. Дяков благодари на Спас Георгиев, Антон Карачанаков, Стилян Николов и Орлин Старокин, които напускат Пирин.

Related posts

Апостол Апостолов: „Честит празник, мили дами!“

admin

Симитли – единственият малък град в инициативата „Нощ на театрите“

admin

Благоевградски бизнесмен с гневен отговор към ръководството на Община Благоевград

admin

Изключиха от групата на БСП съветника Веселин Христов заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград

admin

Въвеждат се нови противоепидемични мерки в област Благоевград, считано от 31 януари

Дани Тренчева

Пол Белогур: Станислав Манолев президент

Leave a Comment