25.04.2024
България

Забраняват каруците в София от 1 юни

От 1 юни 2022 г. се забранява движението на коне с каруци в цяла София. Това решиха на заседанието си общинските съветници. Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата.  

Регламентира се и контролът над нарушителите. Освен превозното средство, временно ще се задържа и конят на нарушителите. Животното ще бъде поемано от „Екоравновесие“ до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглебдане и лечение. 

„Екоравновесие“ ще трябва да се грижи за тези животни, а не да ставаме свидетели на безумни гледки, като връзването им пред районните управления. Някои стопани не се грижат добре за тези животни“, категоричен беше председателят на транспортната комисия Карлос Контрера през октомври, когато транспортната комисия разгледа въпроса. 


Теренът, който ще бъде предложен за такъв наказателен паркинг се намира в район „Требич“, стана ясно тогава. 

Идеята за създаването на наказателен паркинг за коне в София датира от 2010 година. Тогава от общината имаха намерение да поискат официално от МВР част от базата на „Гражданска защита“ в село Железница, като терен за отглеждане на бездомни коне, където да бъдат настанявани конфискуваните животни от незаконно преминаващите каруци.

Идеята тогава беше конфискуваните коне да бъдат настанявани на определените терени за срок до две седмици, в които собственикът им да заплати санкцията и да докаже, че животното е законно притежавано. 

Източник: NOVA

Related posts

Установиха съмоличността на загиналия шофьор, предизвикал верижна катастрофа в София

admin

Бременна жена и военен са задържани за каналджийство

admin

Новите случаи на КОВИД-19 у нас през последното денонощие са 362

ПСС за условията за туризъм в планините

admin

СЕМ за казуса с в. „Труд“: Свободата на словото не бива да се застрашава

Дани Тренчева

Кое беше най-студенoто място в България тази сутрин

Дани Тренчева

Leave a Comment