09.02.2023
България

Забраняват каруците в София от 1 юни

От 1 юни 2022 г. се забранява движението на коне с каруци в цяла София. Това решиха на заседанието си общинските съветници. Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата.  

Регламентира се и контролът над нарушителите. Освен превозното средство, временно ще се задържа и конят на нарушителите. Животното ще бъде поемано от „Екоравновесие“ до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглебдане и лечение. 

„Екоравновесие“ ще трябва да се грижи за тези животни, а не да ставаме свидетели на безумни гледки, като връзването им пред районните управления. Някои стопани не се грижат добре за тези животни“, категоричен беше председателят на транспортната комисия Карлос Контрера през октомври, когато транспортната комисия разгледа въпроса. 


Теренът, който ще бъде предложен за такъв наказателен паркинг се намира в район „Требич“, стана ясно тогава. 

Идеята за създаването на наказателен паркинг за коне в София датира от 2010 година. Тогава от общината имаха намерение да поискат официално от МВР част от базата на „Гражданска защита“ в село Железница, като терен за отглеждане на бездомни коне, където да бъдат настанявани конфискуваните животни от незаконно преминаващите каруци.

Идеята тогава беше конфискуваните коне да бъдат настанявани на определените терени за срок до две седмици, в които собственикът им да заплати санкцията и да докаже, че животното е законно притежавано. 

Източник: NOVA

Related posts

Обсъждат нови ограничителни мерки заради Омикрон

Дани Тренчева

Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София

Дани Тренчева

Напускащите украинци през Дуранкулак са много повече от влизащите в страната

admin

Прогноза за времето 19 януари 2022

Дани Тренчева

Монтирането на соларни панели възможно и на жилищни блокове

admin

Отпускат средства за закупуване на лекарство за COVID-19

Дани Тренчева

Leave a Comment