23.04.2024
България

Медиците от Видин прекратяват гладната стачка

Проверката на „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването на МБАЛ „Св. Петка“, Видин показа, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от санитарите е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

След проведена среща между протестиращите и заместник-директора на болницата д-р Богдан Томов обявената гладна стачка се отменя, като предстоят още разговори с ръководството на МБАЛ „Св. Петка“, съобщават от министерството.

Проверяващите не получиха отговор на въпроса, защо след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител? Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?

Related posts

България и РС Македония отбелязват 120 г. от смъртта на Гоце Делчев поотделно

admin

Зелен сертификат ще получат и преболедувалите с направен антигенен тест

Дани Тренчева

Важен ден за православните християни

Дани Тренчева

Почитаме Св. свщмчк Парамон и 370 мъченици с него

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 30 декември 2021

Дани Тренчева

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

Leave a Comment