20.06.2024
Политика

Емануил Йорданов: Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу Борисов

„Специализираната прокуратура, ако не знае как се извършва разпит по видеоконференция, да иде да пусне пръскачките на Народното събрание и да полива трева“

Когато има опасност двама прокурори да изядат хляба на адвокат Менко Менков, нещата са съвсем ясни, казва бившият министър на вътрешните работи

Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу Бойко Борисов. Това го забравете!“ Това каза в интервю за БНР бившият министър на вътрешните работи и настоящ адвокат Емануил Йорданов.

Всяко процесуално действие се извършва на базата на придобита преди това информация. Въпросът е каква е била тази информация, посочи той в коментара си по задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер миналата седмица.

„Няма двоен стандарт. Има тържество на двойния стандарт. Когато излизат двама прокурори, които говорят така, че има опасност да изядат хляба на адвокат Менко Менков, нещата са съвсем ясни. Но са и предвидими, защото този театър сме го гледали отдавна“, заяви Йорданов в предаването „Преди всички“.

Спорно е кога трябва да се включи следовател в досъдебното производство, поясни бившият министър, позовавайки се на НПК. По думите му претърсването и изземването не очертават параметрите на бъдещо досъдебно производство.

„В случая имаме изключително детайлен сигнал, който е подаден от пострадало лице. Този сигнал съдържа в себе си много информация, която може да бъде проверена със средствата, предвидени в НПК и ми се струва, че ако един грамотен следовател хване това дело, той би могъл за 3-4 месеца да приключи работа и да предаде материалите на прокурор, готови за изготвяне на обвинителен акт“, подчерта Емануил Йорданов.

Според Йорданов първо би трябвало да се разпита Васил Божков, а след това всяко негово твърдение да бъде проверено.

„Специализираната прокуратура, ако не знае как се извършва разпит по видеоконференция, да иде да пусне пръскачките на Народното събрание и да полива трева.“

Related posts

Социалният министър иска премахване на ситемата на ТЕЛК

admin

ЦИК готви нова обществена поръчка за доставка на още машини за изборите

Дани Тренчева

ВСС се събира за искането за освобождаване на главния прокурор

Дани Тренчева

Премиерът Кирил Петков ще посети Словакия на 2 и 3 юни

Президентът обяви новия служебен кабинет, само един нов министър

admin

Христо Иванов: Трябва да направим конституционна реформа в правосъдието

Дани Тренчева

Leave a Comment