19.04.2024
Политика

Емануил Йорданов: Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу Борисов

„Специализираната прокуратура, ако не знае как се извършва разпит по видеоконференция, да иде да пусне пръскачките на Народното събрание и да полива трева“

Когато има опасност двама прокурори да изядат хляба на адвокат Менко Менков, нещата са съвсем ясни, казва бившият министър на вътрешните работи

Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу Бойко Борисов. Това го забравете!“ Това каза в интервю за БНР бившият министър на вътрешните работи и настоящ адвокат Емануил Йорданов.

Всяко процесуално действие се извършва на базата на придобита преди това информация. Въпросът е каква е била тази информация, посочи той в коментара си по задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер миналата седмица.

„Няма двоен стандарт. Има тържество на двойния стандарт. Когато излизат двама прокурори, които говорят така, че има опасност да изядат хляба на адвокат Менко Менков, нещата са съвсем ясни. Но са и предвидими, защото този театър сме го гледали отдавна“, заяви Йорданов в предаването „Преди всички“.

Спорно е кога трябва да се включи следовател в досъдебното производство, поясни бившият министър, позовавайки се на НПК. По думите му претърсването и изземването не очертават параметрите на бъдещо досъдебно производство.

„В случая имаме изключително детайлен сигнал, който е подаден от пострадало лице. Този сигнал съдържа в себе си много информация, която може да бъде проверена със средствата, предвидени в НПК и ми се струва, че ако един грамотен следовател хване това дело, той би могъл за 3-4 месеца да приключи работа и да предаде материалите на прокурор, готови за изготвяне на обвинителен акт“, подчерта Емануил Йорданов.

Според Йорданов първо би трябвало да се разпита Васил Божков, а след това всяко негово твърдение да бъде проверено.

„Специализираната прокуратура, ако не знае как се извършва разпит по видеоконференция, да иде да пусне пръскачките на Народното събрание и да полива трева.“

Related posts

„Има такъв народ“ и „БСП за България“ се скараха в кулоарите на парламента

admin

Дания вече ни подкрепя за Шенген

admin

Христо Иванов: Да защитим националния интерес

admin

Парламентът ще изслуша председателя на Държавната агенция за бежанците относно състоянието на кризисните центрове

admin

ДПС: България е изправена пред сериозен риск от продоволствена криза

Румен Радев наложи вето върху част от промените в Изборния кодекс

admin

Leave a Comment