13.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Община Симитли предвижда подмяна на около 1600 улични лампи с енергоспестяващи

Община Симитли предвижда подмяна на около 1600 улични лампи с енергоспестяващи, каза за БТА общинският кмет Апостол Апостолов. Това са част от мерките за намаляване на разходите за електроенергия на общината, посочи той.

 

По думите на общинския кмет общината е сред най-добре осветените в страната. Голяма част от уличните лампи обаче  са енергоемки, с мощност  от порядъка от 70 до 150 вата, и това налага да бъдат подменени, уточни Апостолов.

 

През годините са подменяни осветителни тела, а в момента тече обществена поръчка за подмяна на около 1600 улични лампи, с което ще се завърши обновяването на уличното осветление в общината. Новите осветителни тела ще са с мощност от 6 до 29 вата, спрямо това дали осветяват главни уличи артерии или по-малки улици.

 

Общината очаква по този начин да бъдат намалени значително разходите за електроенергия, посочи Апостолов. Сред останалите мерки, предприемани от общинското ръководство с цел икономии, е подмяна на оборудването в социалния патронаж към общината и в кухнята на детските градини, както и начина на отопление в детските заведения.

 

В плановете на ръководството на община Симитли е и изграждането на фотоволтаични централи за сградата на общинската администрация и сградите на двете детски градини в общината, каза още Апостол Апостолов.

Related posts

Издирваният петричанин Коце Маца се разхожда в столицата

admin

От 18 март в община Благоевград е обявена епидемична обстановка

Областният управител Стоян Христов среща институциите по казуса с моста на Покровнишко шосе

admin

Александър Тасев спечели първо място в клас МХ65 в традиционния мотокрос „Grand prix Бобошево“

Дани Тренчева

РИК – Благоевград заличи регистрацията на водач на листа

admin

Водоподаването в селата Крупник и Полена ще бъде спряно поради авария днес

Дани Тренчева

Leave a Comment