01.12.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Община Симитли предвижда подмяна на около 1600 улични лампи с енергоспестяващи

Община Симитли предвижда подмяна на около 1600 улични лампи с енергоспестяващи, каза за БТА общинският кмет Апостол Апостолов. Това са част от мерките за намаляване на разходите за електроенергия на общината, посочи той.

 

По думите на общинския кмет общината е сред най-добре осветените в страната. Голяма част от уличните лампи обаче  са енергоемки, с мощност  от порядъка от 70 до 150 вата, и това налага да бъдат подменени, уточни Апостолов.

 

През годините са подменяни осветителни тела, а в момента тече обществена поръчка за подмяна на около 1600 улични лампи, с което ще се завърши обновяването на уличното осветление в общината. Новите осветителни тела ще са с мощност от 6 до 29 вата, спрямо това дали осветяват главни уличи артерии или по-малки улици.

 

Общината очаква по този начин да бъдат намалени значително разходите за електроенергия, посочи Апостолов. Сред останалите мерки, предприемани от общинското ръководство с цел икономии, е подмяна на оборудването в социалния патронаж към общината и в кухнята на детските градини, както и начина на отопление в детските заведения.

 

В плановете на ръководството на община Симитли е и изграждането на фотоволтаични централи за сградата на общинската администрация и сградите на двете детски градини в общината, каза още Апостол Апостолов.

Related posts

Работник загина при трудова злополука

admin

Отпадат таксите за детските ясли и градини в община Симитли

admin

Сигнали за съмнителни търгове за терени в община Петрич

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) се подсили със защитник

Дани Тренчева

Пороен дъжд създаде сериозни проблеми и в Петрич

admin

Учениците в Благоевград, Сандански, Кресна и Якоруда продължават с онлайн обучението

Дани Тренчева

Leave a Comment