04.12.2022
Свят

Доживотен затвор в Русия за педофили

Руската Държавна дума днес единодушно прие на трето четене законопроект, предвиждащ доживотен затвор за педофили, вече съдени за насилствени действия по отношение на непълнолетни, както и за извършено за първи път насилие по отношение на двама или повече лица на възраст до 18 години, предаде ТАСС.

Предвиденото в документа максимално наказание ще се налага за повторно извършване на насилствени действия от сексуален характер срещу непълнолетни. Доживотна присъда се предвижда и за лица, които за първи път са подведени под наказателна отговорност за подобно деяние, но жертвите им са две или повече, както и в случаите, когато деянието е съпроводено от друго тежко или особено тежко престъпление.

С измененията на второ четене депутатите уточниха, че доживотна присъда ще се налага за особено тежки престъпления срещу половата неприкосновеност на всички непълнолетни, а не само срещу лица, ненавършили 14 години, както е сега.

Съдът вече има възможност завинаги да изолира от обществото престъпник педофил, каза Ирина Панкина, първи заместник-председател на парламентарната комисия за държавното строителство и законодателство.

Източник: БТА

Related posts

Гърция намали срока на зелените сертификати за преболедували

Дани Тренчева

Алексей Навални бе признат за виновен в измама и неуважение към съда

Спешна среща в Гърция заради COVID-19

Дани Тренчева

Белгия ще отнема правата на неваксинирани здравни работници

Дани Тренчева

Промяна в условията за влизане в Гърция

Дани Тренчева

COVID-19: Засякоха два случая на варианта Омикрон във Великобритания

Дани Тренчева

Leave a Comment