27.04.2024
България Свят

Времето до края на седмицата

Минимални температури в широки граници тази сутрин – от едва 3° в Казанлък, колкото е и на Мусала, до 12°-13° в източните райони и по Черноморието. След хладното утро температурите навън продължават да се повишават и максималните днес ще бъдат между 23 и 28 градуса. И в следобедните часове ще бъде слънчево, на морския бряг със слаб вятър от юг-югоизток.

През нощта ще се задържи почти безоблачно и тихо. Минималните температури утре ще бъдат от 8° до 13°, в София около 8°, по Черноморското крайбрежие от 11 до 13 градуса, а максималните между 25° и 29°, в София около 24°. Ще преобладава слънчево време, но след обяд на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали.

Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево, но на отделни места в масивите от Западна България в следобедните часове ще превали. Ще духа слаб вятър с посока от юг-югозапад.

Слънчево време и на Балканите с временни увеличения на облачността, но само на места в планинските райони се очаква да превали дъжд, пише БНТ.

У нас до края на седмицата ще бъде предимно слънчево, без съществени валежи. Максималните температури ще останат почти без промяна с изключение на събота, когато слабо ще се понижат.

Related posts

ОДМВР-Благоевград с предприети мерки за спокоен студентски празник

admin

1966 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Президентът Румен Радев издаде указ за съставяне на кабинет

admin

Черна статистика

admin

„Възраждане“ внася проект за изменение на Закона за Комисията за финансов надзор

Дани Тренчева

Leave a Comment