01.07.2022
Пулсът на Югозапада

Доброто винаги побеждава! Близо 1 600 лв. бяха събрани на благотворителния базар в село Полена

За пореден път жителите на община Симитли доказаха, че когато имат обща кауза, винаги са обединени и заедно, в името на доброто.

В петък през площада на селото преминаха десетки жители на село Полена и околните населени места, за да подкрепят благотворителния базар, който бе организиран от Кметство Полена и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена. Общо събраните средства са около 1 600 лв.

Красиви мартеници, вкусни сладки и солени изделия, бяха само част от нещата, които можеха да бъдат закупени. И това се случи! За два часа и половина всички неща бяха изкупени. Голям интерес предизвикаха тениска на футболен клуб „Септември“ (Симитли), тениска на футболиста Станислав Костов и 40 см. кукер, изработен от Димитър Парапунов от Разлог. Ценните предмети бяха дарени на организаторите на базара за неговата кауза.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също подкрепиха базар като си закупиха красиви, ръчно изработени мартеници от потребителите и специалистите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Полена. И кукерска група Център на село Полена подкрепи благотворителната инициатива, като дари средства за нея.

Първоначално благотворителният базар бе организиран с цел да се помогне на семейството, което изгуби дома си при пожар в село Полена на 8 февруари, но тъй като, както вече Ви съобщихме, необходимите средства бяха дарени от Павел Стоименов, събраните средства са пренасочени към местен жител на село Полена, който се нуждае от хемодиализа, тъй като и двата му бъбрека са отказали. Парите, които бяха събрани вече са предадени на жителя на село Полена от кмета Веселин Топузов.

Към средствата, събрани от базара ще бъде прибавена и сумата от благотворителните кутии, които бяха поставени на последните контролни срещи на „Септември“ (Симитли) и в TAB/BAC.

Related posts

Дядо Коледа зарадва децата от филиал „Мечо Пух“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Община Благоевград обявява еднодневен траур за загиналите хора на АМ „Струма“ и жертвите в старческия дом в с. Рояк

Дани Тренчева

Димитър Докузов с отлично представяне на плувния турнир „Гладиатор“ и нови четири медала

Дани Тренчева

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Дани Тренчева

Aнкетата за избор на място за изграждане на площадка за кучета приключи. Жителите на Благоевград избраха кв. „Еленово“

Дани Тренчева

Децата от група „Хлапета“, филиал Брежани на ДГ „Радост“ пресъздадоха празника „В очакване на Нова година“

Дани Тренчева

Leave a Comment