02.02.2023
Пулсът на Югозапада

Доброто винаги побеждава! Близо 1 600 лв. бяха събрани на благотворителния базар в село Полена

За пореден път жителите на община Симитли доказаха, че когато имат обща кауза, винаги са обединени и заедно, в името на доброто.

В петък през площада на селото преминаха десетки жители на село Полена и околните населени места, за да подкрепят благотворителния базар, който бе организиран от Кметство Полена и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена. Общо събраните средства са около 1 600 лв.

Красиви мартеници, вкусни сладки и солени изделия, бяха само част от нещата, които можеха да бъдат закупени. И това се случи! За два часа и половина всички неща бяха изкупени. Голям интерес предизвикаха тениска на футболен клуб „Септември“ (Симитли), тениска на футболиста Станислав Костов и 40 см. кукер, изработен от Димитър Парапунов от Разлог. Ценните предмети бяха дарени на организаторите на базара за неговата кауза.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също подкрепиха базар като си закупиха красиви, ръчно изработени мартеници от потребителите и специалистите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Полена. И кукерска група Център на село Полена подкрепи благотворителната инициатива, като дари средства за нея.

Първоначално благотворителният базар бе организиран с цел да се помогне на семейството, което изгуби дома си при пожар в село Полена на 8 февруари, но тъй като, както вече Ви съобщихме, необходимите средства бяха дарени от Павел Стоименов, събраните средства са пренасочени към местен жител на село Полена, който се нуждае от хемодиализа, тъй като и двата му бъбрека са отказали. Парите, които бяха събрани вече са предадени на жителя на село Полена от кмета Веселин Топузов.

Към средствата, събрани от базара ще бъде прибавена и сумата от благотворителните кутии, които бяха поставени на последните контролни срещи на „Септември“ (Симитли) и в TAB/BAC.

Related posts

Мъж с COVID-19 скочи от терасата на реанимацията в Благоевград

Дани Тренчева

4-годишното дете е в Пирогов с 80% изгаряния, след инцидент в Благоевград

admin

Момче на 14 години е с прободна рана в корема след купон Благоевград

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

Кметът Апостолов: Ще извадя „Септември“ (Симитли) от „Б“ група, ако тенденциозното и най – вече безобразно съдийство срещу нас, продължи

Децата от група „Мики Маус“, филиал Ораново на ДГ „Радост“ пресъздадоха традициите, свързани със Св. Анна

Дани Тренчева

Leave a Comment