06.07.2022
България

Гешев към ВСС: Разгледайте предложението за освобождаването ми, за да защитя честта си

Главният прокурор Иван Гешев призова Висшият съдебен съвет (ВСС) да разгледа по същество двете предложения за предсрочното си освобождаване, за да защити честта и достойнството си, пише lex.bg.

В писмо до ВСС (пълния му текст виж тук) Иван Гешев определя искането на министъра на правосъдието Надежда Йорданова като юридически несъстоятелно, с множество недостатъци и политически аргументи.

При все това той призовава ВСС да разгледа по същество както предложението на Йорданова, така и това на бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

По този начин ще имам възможност, в рамките на открита процедура и при максимална публичност пред Вас и пред българското общество, да взема отношение по всяко едно от твърденията на министъра на правосъдието, предшествани от ежедневни, но задочни нападки в медиите, уронващи престижа на съдебната власт и нарушаващи основни европейски ценности като върховенството на закона и разделение на властите.

Това е единственият законен начин, по който бих могъл да защитя от постоянните политически и медийни атаки от страна на изпълнителната власт не само своята чест и достойнство, но и тази на всеки прокурор, следовател и съдебен служител, ежедневно полагащ труд в ръководената от мен институция, с което ще бъдат опровергани твърденията на министър Йорданова и изпълнителната власт“, казва Гешев.

Очаквайте подробности

Related posts

България е с най-ниски заплати и с най-малка покупателна способност в ЕС

Дани Тренчева

Петков: Готови сме да помогнем на всяка община, която има нужда от помощ

Дани Тренчева

С трактори и жива верига производители на плодове и зеленчуци затвориха пътя Пловдив-Карлово

admin

Цацаров: Допускът ми до класифицирана информация е отнет след сигнал на Рашков

Дани Тренчева

ДАНС извика Пеевски на разпит

Дани Тренчева

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

Leave a Comment