30.04.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април – едва вечерта от запад ще започне да се повишава, съобщават от НИМХ.

Въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Югоизточна България. Ще духа предимно умерен северозападен, в източните райони – север-североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще се явленията на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Related posts

Полицията издирва мъжът проявил особена жестокост над кучето Мечо в София

admin

Почитаме Св. преподобни Партений, епископ Лампсакийски

Дани Тренчева

Прокуратурата се самосезира заради информацията за изтичане на лични данни

Дани Тренчева

18 години лишаване от свобода за акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на новородено дете

Дани Тренчева

Радев: Правителството трябва да внимава с кого и с какво си има работа

Дани Тренчева

Правната комисия прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

admin

Leave a Comment