28.11.2022
България

ГДНП откри данни за престъпление при проверката на „Росенец“

Отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП е приключил проверката за лесопарк Росенец. Мнението на разследващите, е че има данни за извършено престъпление по чл. 314 от НК – внесени неверни обстоятелства или изявления в официален документ, съобщиха от МВР.

Проверката е започнала през есента на 2021 г. по сигнал за извършени закононарушения при изграждането на кейова стена в лесопарк Росенец.

В него е посочено също, че на 2 септември 2016 г. първоначално е  заличено пристанището – имот с идеални части, а на 24 февруари 2020 г. е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма квадратура от 5 838 кв. м.

След изискани документи от редица институции, включително и снимков материал, е установено, че към 2016 г. хидротехническото съоръжение е било с площ от 1 029 кв. м, а през 2020 г. на негово място е нанесен нов имот с площ от 5 838 кв. м, с начин на трайно ползване за пристанище с размери и подробно описание в констативен нотариален акт от 18 март 2020 г. При съпоставка на данните, е изяснено, че този документ е съставен на база на изготвено експертно конструктивно становище-обследване и анализ на съществуващите строителни конструкции – брегоукрепителни конструкции и защитни съоръжения  и оборудване. На това основание на тях са очертавани границите и дължината на съоръжението. Това дава основание на разследващите да заключат, че в официален документ – констативен нотариален акт  от 18 март 2020 г., умишлено са нанесени неверни обстоятелства на база конструктивното становище, изготвено от 53-годишен инженер от Бургас.

Related posts

Янаки Стоилов: Дали целта на ВСС не е да довърши мандата, преди да се произнесе за Гешев?

Полицаи откриха телата на майка и дъщеря в Бяла Слатина

admin

Православната църква почита Светите мъченици Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест

Дани Тренчева

Надежда Йорданова не вижда причина за удължаване на срокове след закриването на спецправосъдието

admin

8 012 нови случая на коронавирусна инфекция са доказани у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

1356 души са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment