20.04.2024
България Политика

Лорер не потвърди, че всички в „Продължаваме промяната“ са против коалиция с ГЕРБ

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер не изрази увереност, че всички от парламентарната група на партията са против коалиция с ГЕРБ. Пред Би Ти Ви той подчерта, че в политическата сила има различни мнения по различни въпроси, но „цялостното мнение е, че коалиция с ГЕРБ не може да се формира“. По думите му огромен процент от депутатите на „Продължаваме промяната“ са на това мнение.

 

Изказването му идва само ден преди срещата на представители на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Те ще обсъдят общи политики, които могат да подкрепят при евентуално съставяне на кабинет. През уикенда съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че коалиция с ГЕРБ няма да правят в никакъв случай, а коментарът му дойде, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че правителство ще има, но с третия мандат.

 

Според Даниел Лорер ГЕРБ циклят в опита си да формират кабинет и заради това лансират идеята, че в „Продължаваме промяната“ има противоречия, които могат да доведат до разцепване на партията. В края на миналата седмица Даниел Митов от ГЕРБ дори заподозря „проруска фракция“ в политическата сила заради разнородното гласуване за придобиването на нови изтребители от САЩ.

 

 

Лорер добави, че срещата с ГЕРБ ще бъде открита и пред камери, защото хората се нуждаят да видят големите политически сили какви идеи имат за управлението на страната.

 

„Липсата на доверие между старите играчи и новите партии е толкова голяма, че всички договорки, които не са очевидни за хората, ще са спекулации“, каза още Лорер.

Related posts

2018 са новозаразените с COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Колко дни ще почиваме през 2022 г.?

Дани Тренчева

Кирил Петков: Това са едни страхливци

admin

Полицията установи 38 пияни и 12 дрогирани шофьори за ден

admin

Протести в София в навечерието на вота на недоверие

Nexo ще съди България за действията на прокуратурата

admin

Leave a Comment