22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград откриват почетно консулство на Сърбия

Министерският съвет прие решение, с което дава съгласие за откриване на консулство на Република Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице.

Митко Солаков ще бъде почетно консулско длъжностно лице на Република Сърбия в Република България. Той разполага с необходимите обществени и бизнес контакти, за да съдейства за развитието на икономическите отношения, както и на сътрудничеството в областта на културата и спорта между двете страни. Към момента е управител на „МГС ОЙЛ” ЕООД и „Бранд Дистрибюшън България” ЕООД.

Политическият диалог между България и Сърбия се развива все по-интензивно през последните години, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и тези в сферата на културата и спорта. Откриването на консулство на Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице у нас, ще стимулира развитието на сътрудничеството в посочените области на територията на консулския му окръг.

Седалището на почетното консулско длъжностно лице на Република Сърбия е град Благоевград, а консулският окръг обхваща територията на области София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин и Плевен.

Related posts

Неврокопски митрополит Серафим отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Благоевград

admin

В една лента е ограничено движението по пътя Кюстендил – Дупница

Дани Тренчева

Големи звезди превземат сцената в община Симитли

admin

Затворени са вратите на музея в Благоевград

Дани Тренчева

Огромна стъпка за демокрацията в Благоевград

admin

В СЕЗОНА НА ВИРУСИТЕ: Повишена заболеваемост сред децата, 16 са хоспитализирани в детско отделениена МБАЛ – Благоевград с пневмонии и бронхиолити

admin

Leave a Comment