13.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

48 семейства с новородени деца получиха еднократна помощ в Благоевград

По решение на Общински съвет, Община Благоевград преведе близо 50 хиляди лева по сметки на 48 родители, които са кандидатствали и отговарят на условията на Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.

С решение  Общински съвет – Благоевград е определил сумата за първо дете при родител с висше образование да бъде  900 лв., 600 лв.,  за родител със средно образование и 200 лв. за родител на новородено с основно образование. За второ дете сумите са съответно 1100 лв., 800 лв. и 250 лева. За трето дете родител с висше образование получава помощ в размер на 2000 лв., родител със средно образование – 1000 лв., а с основно – 300 лв. При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лв., без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

Това е трети транш за тази година. В началото на юни бяха подпомогнати други 41 семейства с новородени деца, като стойността на изплатената помощ беше над 39 хил. лв. През април тази година 306 семейства получиха повече от 290 хил. лева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Председателят на ОбС – Банско К. Загорчин: Стига спекулации със зоната около хижа „Г. Делчев“, 90% от нея е частна, никой още не е поискал да строи

admin

Отбелязаха Националния празник на България в Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

Всички служители на Общинско предприятие „Озеленяване“ в Благоевград излязоха на протест, настояват за спешна среща с кмета Илко Стоянов

admin

Тази събота се открива рафтинг сезона в община Симитли

admin

ЮЗДП взе участие в курс за оценители на ловни трофеи в системата на Международния съвет лова и опазване на дивеча (CIC)

admin

Град Гоце Делчев – домакин на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“

admin

Leave a Comment