19.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Фрапиращи нарушения в Онкологията в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изнесе данни на брифинг за фрапиращи нарушения в Онкологията в града.

„Преди няколко месеца беше сменен управителя на Онкологичната болница и беше започнат одит за проверка на цялостното състояние на общинското дружество“, каза той, като обясни, че той продължава и в момента.

„В края на миналата седмица, а сега вече и на Медицински съвет се запознахме с фрапиращи нарушения – нагло, цинично и безпардонно. Над 200 хиляди лева за две години са присвоени“, подчерта той.

Схемата, по която се е действало е следната – парите за лекарства на онкоболните са били осчетоводявани, че са плащани пари за лекарства, но вместо обаче да се платят те са били превеждани на Взаимноспомагателната каса (ВСК), след което счетоводителя отива и ги изтегля на каса, предава DarikNews.bg.

За фактите, които са събрани до момента ще бъде подаден сигнал в районна прокуратура. Той обясни, че доставките на лекарства няма да бъдат спрени. „Ще бъдат спрени течовете на средства“, каза той.

„Главният финансист на Онкологията е освободен“, обясни той. Освен от източваните пари на онкоболните е имало злоупотреби и с обществени поръчки.“ Най-важното е да запазим финансовата стабилност на болницата“, каза Стоянов.

Related posts

В СЕЗОНА НА ВИРУСИТЕ: Повишена заболеваемост сред децата, 16 са хоспитализирани в детско отделениена МБАЛ – Благоевград с пневмонии и бронхиолити

admin

Психолог за убийството в Благоевград: Вероятно младежът е бил под въздействието на афект, предизвикан от субстанции

Дани Тренчева

Kриминалисти от ОДМВР – Кюстендил иззеха голямо количество канабис и боеприпаси от имота на 56-годишен местен жител

Дани Тренчева

Приключи и тазгодишното издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

admin

За осма поредна година Ултрас „Левски“ – Благоевград организира турнир в памет на Апостола

Симитли се поклони пред паметта на героите в Илинденско-Преображенското въстание

admin

Leave a Comment