20.04.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Работниците в „ЕсТиЕсМедикал Груп“ Сандански излизат на протест за по-високи заплати

Работниците в „ЕсТиЕсМедикал Груп“ излизат на протест за по-високи заплати

На 17.11.22 г., четвъртък, от 14 ч работниците и служителите,членуващи в синдикалната организация наФедерация Лека промишленост – КНСБ в “ЕсТиЕсМедикал Груп”,гр.Сандански,организират протестенмитинг с искане за адекватно заплащане на труда им.

Протестът ще се проведе в гр. Сандански, ул. „Свобода“ – в отсечката между ул. „Беласица“ и бул. „Европа“, включително и върху жп прелеза в  района. Протестиращите работници предвиждат да спрат изцяло движението в този участък, който се явява едно от основните кръстовища в града.

До протестните действия се стигна след многократни опити за преговоричрез механизмите на колективното трудово договаряне и липса на реакция от страна на ръководството на предприятието за удовлетворяване на справедливите искания на работниците и служителите за адекватно увеличение на трудовите им възнаграждения.

В предприятието работят 400 човека, които с години не са получавали адекватно увеличение на възнагражденията си. Предвид кризата и високите нива на инфлацията, работещите са на ръба на оцеляването си.

Очаква се в протеста да се включат около 200 работници и служители от предприятието, както и синдикалисти от цялата страна, които ще подкрепят исканията на колегите си. Солидарни с исканията на работещите са и международните организации, в които членува Федерация Лека промишленост – IndustriaLLEuropeTradeUnion и IndustriaLLGlobalUnion, представляващи над  50млн. индустриални работници в 141 страни в света и Европа.

Related posts

Започна подготовката за традиционния коледен футболен турнир в Симитли в памет на Иван Янчев

admin

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

admin

Кметът Апостолов: След оценка на държавна приемателна комисия новият мост между Симитли и кв. Ораново ще бъде пуснат в експлоатация

Дани Тренчева

Най – малките звезди на „Септември“ (Симитли) вдигнаха купата в турнира „Вихрен Къп“ 2022 г., провел се в Сандански

Дани Тренчева

Международният ден на хората с увреждания бе отбелязан с празнична програма в ЦНСТ за лица с физически увреждания и лица с деменция в Симитли

Дани Тренчева

Пътник почина в автобус в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment