13.07.2024
112 Пулсът на Югозапада

Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

Тежки проблеми в тунелите по протежението на главен път Е-79 и съоръженията в Кресненското дефиле са установени по време на инспекция. Проверката е извършена от Европейския център за транспортни политики, АПИ, и служители от „Националната полиция“.

Има различни дефицити и тежки проблеми в тунелите. Всички те представляват пряка опасност за живота и здравето на хората, категорични са от ЕЦТП.

В тунел „Железница“, където преди няколко дни стана челен сблъсък и двама души пострадаха, липсва осветление, а светлоотразителите по стените са толкова замърсени, че светлоотразителността им е нулево.

Освен това липсва маркировка, а крайните линии също нямат светлоотразителност заради натрупания върху тях дебел слой прах, който очевидно не е почистван никога, въпреки, че от ОПУ-Благоевград твърдят, че това се прави поне веднъж годишно. Всичко изброено на практика отнема нормалната възможност на участниците в движението да се ориентират и да имат адекватно поведение.

Тунелът при симитлийското село Крупник е в малко по-добро състояние, като там поне пътната маркировка отговаря на нормативите. Друг е въпросът, че осветлението, макар и работещо, е извън нормите, също както и светлоотразителите по стените, констатираха от ЕЦТП. /Е новина/

Related posts

Мъж пострада след стрелба в Самоков

admin

Девет улици се благоустрояват в община Симитли

admin

Мъж от Сандански се нуждае от средства за операция на ставите, за да живее нормално

admin

Нападнаха жена на бензиностанция край Кресна

Артистични пейки – отворени книги в Симитли представят туристическите атракции на общината

admin

Велосипедист пострада след удар с кола на кръстовище в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment