20.04.2024
112 Пулсът на Югозапада

Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

Тежки проблеми в тунелите по протежението на главен път Е-79 и съоръженията в Кресненското дефиле са установени по време на инспекция. Проверката е извършена от Европейския център за транспортни политики, АПИ, и служители от „Националната полиция“.

Има различни дефицити и тежки проблеми в тунелите. Всички те представляват пряка опасност за живота и здравето на хората, категорични са от ЕЦТП.

В тунел „Железница“, където преди няколко дни стана челен сблъсък и двама души пострадаха, липсва осветление, а светлоотразителите по стените са толкова замърсени, че светлоотразителността им е нулево.

Освен това липсва маркировка, а крайните линии също нямат светлоотразителност заради натрупания върху тях дебел слой прах, който очевидно не е почистван никога, въпреки, че от ОПУ-Благоевград твърдят, че това се прави поне веднъж годишно. Всичко изброено на практика отнема нормалната възможност на участниците в движението да се ориентират и да имат адекватно поведение.

Тунелът при симитлийското село Крупник е в малко по-добро състояние, като там поне пътната маркировка отговаря на нормативите. Друг е въпросът, че осветлението, макар и работещо, е извън нормите, също както и светлоотразителите по стените, констатираха от ЕЦТП. /Е новина/

Related posts

ОДМВР-Благоевград разпореди незабавна проверка за инцидента на стадион „Христо Ботев“

Петър Петров

Поскъпване на междуградските превози в Благоевград

Дани Тренчева

Министър Везиева: Благоевград има потенциал за развитие на креативна и рекреативна индустрия

Дани Тренчева

Американският университет в България учредява „Граждански почетен медал” за ученици

Дани Тренчева

Общинската управа на Банско не успя да убеди Добринище, че 160 дка от Лаговете няма да бъдат застроени

admin

Пожар горя в химически завод в Горна Оряховица

Дани Тренчева

Leave a Comment