05.02.2023
112

Бойко Рашков за трагедията на АМ „Струма“: Картината е ужасяваща

Картината е ужасява. Не е за гледане там. Не всеки може да издържи на тази гледка. Това каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков по повод тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“, при който загинаха 45 граждани на Република Северна Македония.

„Трябва да се концентрираме освен за разследването, но и да положим максимални грижи за тези, които са оцелели“, каза още вътрешният министър Бойко Рашков.

Разследващите органи работят по две основни версии за инцидента – човешка грешка или техническа неизправност, която да е довела до катастрофата. Шофьорът на автобуса не е сред оцелелите лица, поясни Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, който определи инцидента като „непозната по своите мащаби трагедия“.

Към момента е известно, че 4 автобуса са влезли в страната напът за Истанбул.

„Конвой от четири автобуса на един собственик, едно туристическо дружество от Република Северна Македония“, поясни Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца. Оцелели са към настоящия момент, в добро състояние без опасност за живота 7 човека.

Телата са изгорели до неузнаваемост, което ще затрудни тяхното идентифициране.

Малко преди инцидента автобусът е направил почивка на автобензиностанция „Кристал“, за това не е ясно дали е имало прекачвания на пътници между автобусите.

По първоначална информация няма данни за загинали български граждани, съобщи Сарафов.

Премиерът Стефан Янев изказа своите съболезнования на близките на загиналите при пътния инцидент. Той съобщи че македонският премиер Зоран Заев пътува към мястото на инцидента.

Пътуващите в района ще се отклоняват през Радомир, допълни Рашков.

Източник: БНТ

Related posts

МВР иска по-тежки наказания при трафика на нелегални мигранти

admin

Черна статистика

admin

Гранични полицаи участвали в схеми за трафик на мигранти

admin

Митнически служители задържаха 17 кг марихуана в автомобил на МП Гюешево

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Задържаха мъж с хероин на АМ „Струма“ край Дупница

Дани Тренчева

Leave a Comment