28.03.2024
112

Експерти: Този участък от АМ „Струма“ е в безобразно състояние

Трасето на АМ „Струма“, където се случи инцидентът с пътнически автобус от РСМ, при който загинаха 45 души, е познато като опасно. Това коментираха в „Денят започва“ Диана Русинова и Емил Марков от Института за пътна безопасност.

Диана Русинова повдигна въпроси за състоянието на пътната инфраструктура и къде са контролните органи, проверили ли са дали шофьорът на автобуса е почивал, какво се е случило с него. Припомни, че това не е първи такъв инцидент.

За този участък на АМ „Струма“ тяхната организация е изпратила над 15 сигнала само тази година. И не са получили отговор на сигналите.

„ОТ 6 МЕСЕЦА ДЪРЖАВАТА НЕ ОТГОВАРЯ. АКО НЕ Ѝ ПОИСКАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ, ДЪРЖАВАТА КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВА КОМУНИКАЦИЯ С НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ СЕКТОР“, ЗАЯВИ ДИАНА РУСИНОВА.

Този път е една от 1500 черни точки в България, за които Институтът за пътна безопасност съобщи през лятото, припомни Емил Марков.

През лятото се е провела среща в МРРБ по инициатова на института, която експертите опеделиха като абсурдна, тези хора, които работят там са абсолютно неподготвени. От тях те са научили, че България не е подготвена за зимното поддържане и почистване.

Диама Русинова: „Проблемът е такъв: държавата отсъства. Днес платиха със живота си за нашето безхаберие.“

Тя подчерта, че не можем да неглижираме факта, че този участък е в безобразно състояние – пътна маркировка, мантинели, знаци.

Емил Марков: „И мантинелите, и маркировката не отговарят дори на минималните нормативни изисквания.“

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Related posts

След жестокото убийство в Тервел: Бившият съпруг на жертвата имал забрана да я доближава

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Лек автомобил се блъсна в стълб в Благоевград

Дани Тренчева

Заловиха камион с 26 мигранти до Драгоман

admin

Готов е проекта за нов сектор в МВР

admin

И днес остава засилено полицейското присъствие по пътищата в цялата страна

admin

Leave a Comment