28.04.2024
112 България

Мъж системно пребивал и заплашвал с убийство жена си отива на съд

Районна прокуратура Монтана предаде на съд обвиняем за четири престъпления – закани с убийство, телесна повреда, грабеж и повреждане на чуждо имущество.

Обвиняемият Р.И. живеел на съпружески начала с Г.Б. в продължение на четири години, двамата обитавали жилището му София. От съжителството си имали 7-годишна дъщеря.

Жената няколко пъти го напускала заради системен психически и физически тормоз. Мъжът обаче идвал при родителите ѝ в  Бойчиновци и насила прибирал нея и детето им.

Г.Б. търпяла побоите от страна на обвиняемия, както и психическия тормоз от неговата майка. Не искала да травмира детето си, въпреки че то ставало свидетел на семейните скандали. Пострадалата се страхувала от агресията на Р.И., който постоянно я заплашвал с убийство, в случай, че се опита да тръгне с детето от жилището му.

След пореден случай на физическо насилие Г.Б. заминала за  Бойчиновци. След многобройни телефонни обаждания и закани за саморазправа, на  5 май 2020 г. обвиняемият я посетил. Викал, държал се агресивно, заплашвал с убийство.

Това се повторило и след 20 дни, когато Р.И. пристигнал в  Бойчиновци, придружен от братовчеда си Н.Ш. Разбил входната врата на имота и се насочил към къщата. Двамата мъже повредили с вратата на къщата и счупили бравата ѝ.

Изплашена от случващото се, майката на пострадалата С.Б. се опитала да се обади в полицията, но Р.И. ѝ попречил, като отнел мобилния ѝ телефон. С юмруци и ритници нанесъл побой на жената, която се опитвала да защити намиращите се наоколо деца.

В следващия момент Р.И. се насочил към Г.Б. Удрял я с ръце и крака, издърпал от нея малолетната им дъщеря и се затичал навън. Детето пищяло от ужас и болка, причинявана от стискането.

На тръгване обвиняемият отново отправил закани за саморазправа. Заедно с братовчед си и детето си напуснал местопроизшествието с чакащия го отвън автомобил.

Пострадалата Г.Б. направила опит да го спре, но не успяла. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са извършени съдебномедицински, съдебнопсихиатрични и психологични експертизи. Вещото лице е констатирало повишена тревожност у жените, последици от психичното преживяване. Те променили начина си на живот след получените заплахи – поставили камери, вдигнали ограда, страхували се за себе си и близките си.

По делото са иззети записи от камери за видеонаблюдение, оценена е стойността на унищожените и противозаконно отнетите вещи – брава на външна метална порта, блиндирана входна врата и мобилен телефон.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен и Н.Ш., който участвал в унищожаването на вещите.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Километрична опашка се формира на „Кулата“ по повод проверки на камиони със зърно

Дани Тренчева

Грозни сцени и обиди между депутатите при приемането на парламентарния правилник

admin

МВнР представи подписания двустранен протокол между България и Северна Македония

admin

ГЕРБ с най-младия и най-възрастен депутат в 49-ото НС

admin

Прокуратурата се захваща с поръчката на тестовете за ученици

Дани Тренчева

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Дани Тренчева

Leave a Comment