22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Американският университет и радио АУРА празнуват 30-годишен юбилей с фестивал в Благоевград

На 2 май Американският университет в България (АУБ) и радио АУРА организират фестивал AURAxAUBG Fest. Събитието ще се проведе в центъра на Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ (подплощадно пространство) от 14.00 ч. Жителите и гостите на града са добре дошли да празнуват заедно с голямата общност на АУБ – студенти, преподаватели, администрация, както и вече завършили висшето училище. Инициативата е част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на университета и радио АУРА.

Програмата на фестивала ще започне с изнесено радио шоу с музика и гости, свързани с историята на университета и радиото. Организаторите планират занимания за малки и големи, а сцената ще бъде предоставена на възпитаници на АУБ от първия до последния випуск, важни личности от историята на университета и общественици от Благоевград. Артистичната програма започва в 17:00 часа с музикалната школа „Престо“, последвана от участието на музикалните групи на възпитаници на АУБ – „Jin Monic“ и „Hug or Handshake“, а програмата ще закрият „Керана и космонавтите“. Ще бъде обособена зона с храни и напитки, където ще бъдат представени местни бизнеси и активности, свързани с университета.

Студентското радио АУРА е основано от Христо Грозев и негови колеги през 1991 г. в АУБ и е първата частна радиостанция в България. Днес, в своето интернет пространство, то се радва на ентусиазирана аудитория както от университета, така и извън него.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Благоевград.

Related posts

Започна ремонтът на 87 километра от пътя Благоевград – Кулата

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

admin

Петокласник от град Симитли, носител на „Златната лира на Орфей“

admin

Лека кола блъсна 5-годишно дете в Благоевград

Дани Тренчева

Народни избраници от Благоевградско със завидни имоти и спестявания

admin

Божидар от Симитли и неговият приятел Димитриос от София с мил жест към децата от Дневен център „Слънчев ден“

Дани Тренчева

Leave a Comment