25.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Американският университет и радио АУРА празнуват 30-годишен юбилей с фестивал в Благоевград

На 2 май Американският университет в България (АУБ) и радио АУРА организират фестивал AURAxAUBG Fest. Събитието ще се проведе в центъра на Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ (подплощадно пространство) от 14.00 ч. Жителите и гостите на града са добре дошли да празнуват заедно с голямата общност на АУБ – студенти, преподаватели, администрация, както и вече завършили висшето училище. Инициативата е част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на университета и радио АУРА.

Програмата на фестивала ще започне с изнесено радио шоу с музика и гости, свързани с историята на университета и радиото. Организаторите планират занимания за малки и големи, а сцената ще бъде предоставена на възпитаници на АУБ от първия до последния випуск, важни личности от историята на университета и общественици от Благоевград. Артистичната програма започва в 17:00 часа с музикалната школа „Престо“, последвана от участието на музикалните групи на възпитаници на АУБ – „Jin Monic“ и „Hug or Handshake“, а програмата ще закрият „Керана и космонавтите“. Ще бъде обособена зона с храни и напитки, където ще бъдат представени местни бизнеси и активности, свързани с университета.

Студентското радио АУРА е основано от Христо Грозев и негови колеги през 1991 г. в АУБ и е първата частна радиостанция в България. Днес, в своето интернет пространство, то се радва на ентусиазирана аудитория както от университета, така и извън него.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Благоевград.

Related posts

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе официален гост на тържественото отбелязване на 20-ата годишнина от създаването на Басейнова дирекция – Благоевград

admin

С искане за по-високи заплати, благоевградските полицаи излязоха на мълчалив протест

Кмета на община Симитли с молба към община Благоевград: „Моля, върнете ни кучетата“

admin

Глоба за милосърдие в Благоевград

admin

Година след пожара в бл. №18 в кв. „Струмско“ започват възстановителните дейности по сградата

admin

Leave a Comment