25.04.2024
България

Алибегов: Няма да спазваме новите заповеди на властите, обричат ни на фалити

Няма да спазваме новите заповеди на властите, защото те биха ни обрекли на фалити. Това заяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. По думите му най-ваксинираната част от обществото ще бъде оставена на улицата без работа заради новите здравни ограничения.

„Персоналът на заведенията е ваксиниран почти на 100%. Искат да оставят ваксинираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не спазваме новите мерки, защото иначе ще бъдем обречени на фалити. Няма да спазваме работното време, което се налага, тъй като нямаме друга опция. От 6 месеца алармираме, че ще дойде тази вълна на коронавируса и, че нещо такова ще се случи, но не бяхме чути”, обясни той.

Относно компенсациите за бизнеса заради скъпия ток Алибегов обясни, че е необяснимо защо те не бяха определени още за декември, така че да станат видими с януарските сметки.

„Компенсациите ще се получат в средата на февруари със задна дата. До тогава българският бизнес се явява кредитор на енергийните дружества, докато се чуди как да плати сметките си. Сега за тези месеци, когато цената е най-ниска ще бъдем компенсирани, което не е логично”, обясни още той.

Related posts

Новите правила при преизчисляване на пенсиите

admin

Шефът на НОИ: Половината пенсионери са получили по-ниска пенсия през януари

Дани Тренчева

Общинският съвет в София решава за паметника на съветската армия

admin

НС окончателно прехвърли НИМХ към МОСВ

Дани Тренчева

До края на другата седмица телата на жертвите ще бъдат освободени

Дани Тренчева

Утре ЦИК определя номерата на партиите и коалициите за вота през октомври

admin

Leave a Comment