09.02.2023
България

Алибегов: Няма да спазваме новите заповеди на властите, обричат ни на фалити

Няма да спазваме новите заповеди на властите, защото те биха ни обрекли на фалити. Това заяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. По думите му най-ваксинираната част от обществото ще бъде оставена на улицата без работа заради новите здравни ограничения.

„Персоналът на заведенията е ваксиниран почти на 100%. Искат да оставят ваксинираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не спазваме новите мерки, защото иначе ще бъдем обречени на фалити. Няма да спазваме работното време, което се налага, тъй като нямаме друга опция. От 6 месеца алармираме, че ще дойде тази вълна на коронавируса и, че нещо такова ще се случи, но не бяхме чути”, обясни той.

Относно компенсациите за бизнеса заради скъпия ток Алибегов обясни, че е необяснимо защо те не бяха определени още за декември, така че да станат видими с януарските сметки.

„Компенсациите ще се получат в средата на февруари със задна дата. До тогава българският бизнес се явява кредитор на енергийните дружества, докато се чуди как да плати сметките си. Сега за тези месеци, когато цената е най-ниска ще бъдем компенсирани, което не е логично”, обясни още той.

Related posts

Над 1,6 милиарда лева са изплатени на 13 000 фирми по мярката „60 на 40“

Дани Тренчева

Свършила е ваксината „Пфайзер/Бионтех“ в „Пирогов“

Дани Тренчева

Жандармерията ще охранява наводнените села в Карловско

admin

Прокуратурата внесе искане за разпит на Божков

admin

Правителството осигури средства за летището в Русе

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Leave a Comment