30.11.2022
България Политика

Депутат с наказание „забележка“ заради изказване по адрес на премиера

Председателят на Народното събрание Никола Минчев наложи дисциплинарна мярка „забележка“ на Хамид Хамид от ДПС заради негово изказване от трибуната по време на блицконтрола.

Първо депутатът от ДПС призова премиерът да бъде извикан в парламента за блицконтрола, на което му беше отговорено, че Кирил Петков е на българо-турската граница. Тогава Хамид Хамид поиска вместо премиера в парламента да дойде началникът на кабинета му Лена Бориславова.

Очевидно е, че премиерът го е страх да дойде и да се изправи пред народните представители, коментира депутатът. Разбрахме, че е тръгнал към границата г-н премиерът, и без това обаче по изключително важни теми, национални въпроси, вместо премиера винаги говори г-жа Лена Бориславова, посочи той. Моля да допуснете „Лена Бориславова да отговаря вместо министър-председателя, защото явно тя е министър-председателят на Република България, а не марионетката Кирил Петков“, каза Хамид.

„Втори път си позволявате обида, ще ви наложа забележка за това“, заяви в отговор председателят на Народното събрание Никола Минчев.

От ДПС и ГЕРБ-СДС многократно днес поискаха министър-председателят Кирил Петков да дойде на блицконтрола в парламента. Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) посочи, че сайт е публикувал снимка на премиера от София. На това Настимир Ананиев („Продължаваме Промяната“) отговори, че премиерът ходи на работа в 7:00 часа сутринта и сигурно е бил засечен от хора, а след това е заминал за границата.

Председателят на парламента обясни, че се е свързал с Кирил Петков и той не е в София, а другата седмица ще бъде насрочен друг блицконтрол, на който премиерът да дойде да отговаря на въпроси на депутати.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Османи: Очакваме конструктивни разговори с новото българско правителство

Дани Тренчева

Малтийката Роберта Мецола е новият председател на ЕП

Дани Тренчева

Нов арест на Борисов – след еврокорекция на атаката

И Варна преустановява плановите прием и операции

Дани Тренчева

11 143 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Полковник Миленски: Нашите пилоти имат подготовка за паради, не за война

admin

Leave a Comment