06.07.2022
Covid-19 Свят

Австрия въвежда национална лотария за ваксинирани

Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария за ваксини, за да насърчи въздържащите се да се ваксинират. Това става часове преди парламентът да приеме законопроект за въвеждане на задължителна ваксинация, съобщи агенция Ройтерс.

Приблизително 72% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу COVID-19, което е един от най-ниските нива в Западна Европа.

Новите случаи на заразяване поставиха в сряда пореден рекорд заради варианта Омикрон. Правителството иска да избегне ново национално блокиране, тъй като страната излезе от четвъртото си едва миналия месец.

„Какво може да спечелите от лотарията за ваксинация? Ваучери!”, обяви канцлерът Карл Нехамер на съвместна пресконференция с лидера на опозиционните социалдемократи Памела Ренди-Вагнер, с която е била договорена мярката.

Нехамер каза, че иска да има финансова награда за тези, които се ваксинират, добавяйки: „Научихме се от миналото и видяхме, че лотарията за ваксинация е най-добрият възможен начин за създаване на такава система.

Планира се гражданите, независимо дали вече са ваксинирани или не, да получават по един билет за всяка поставена доза – общо три билета за тези, които са си направили подсилваща ваксина. Всеки десети билет ще спечели ваучер в размер на 500 евро, каза Нехамер, без да посочва за какво са ваучерите.

Източник: NOVA

Related posts

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

Дани Тренчева

Гърция се отказа от облекчаване на Covid мерките

Дани Тренчева

Съдът в Страсбург поиска от Русия незабавно да спре атаките над цивилни хора и обекти

Дани Тренчева

6761 са новите случаи на коронавирус, 116 души са починали

Дани Тренчева

МОН уточни кои деца няма да бъдат тествани за коронавирус

Дани Тренчева

Учени: Локдаунът по време на пандемия е вреден и трябва да се забрани

Дани Тренчева

Leave a Comment