21.07.2024
112 България

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са на помощ на бедстващото население от наводнените карловски села“. Това каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), който е на място в едно от най-пострадалите села-Каравелово, предаде БТА.

По думите му на практика цялата полицията и пожарна от областта, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, работят по десетки сигнали. Има застрашени хора, но за момента не са с пряка опасност за живота.

Дали сме указания да се качат нависоко и да изчакат силите от съседни области – лодки, спасители, алпинисти, които пътуват към мястото, включително и от Столична община.

Николов посочи, че на практика в момента село Богдан е откъснато, тъй като поне четири моста са разрушени. „Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с допълнителна информация“, каза още той.

„Всеки един сигнал се отработва и се отзоваваме там, където можем да стигнем“, добави директорът на ГДПБЗН. Към момента отново започна да вали проливен дъжд в региона. До края на деня очакваме стабилизиране на времето и спиране на валежите, допълни Николов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Повишава се броя на болните от COVID-19 в страната

admin

Църквата почита Преп. Теофилакт, еп. Никомидийски Изповедник

Дани Тренчева

Полицаи откриха телата на майка и дъщеря в Бяла Слатина

admin

Тежко ПТП на пътя за Калотина взе жертва, ранени са служители на МВР

Дани Тренчева

16 г. затвор за младеж, убил дядо по особено жесток начин

admin

Кирил Петков: Това са едни страхливци

admin

Leave a Comment