21.02.2024
112 България

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са на помощ на бедстващото население от наводнените карловски села“. Това каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), който е на място в едно от най-пострадалите села-Каравелово, предаде БТА.

По думите му на практика цялата полицията и пожарна от областта, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, работят по десетки сигнали. Има застрашени хора, но за момента не са с пряка опасност за живота.

Дали сме указания да се качат нависоко и да изчакат силите от съседни области – лодки, спасители, алпинисти, които пътуват към мястото, включително и от Столична община.

Николов посочи, че на практика в момента село Богдан е откъснато, тъй като поне четири моста са разрушени. „Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с допълнителна информация“, каза още той.

„Всеки един сигнал се отработва и се отзоваваме там, където можем да стигнем“, добави директорът на ГДПБЗН. Към момента отново започна да вали проливен дъжд в региона. До края на деня очакваме стабилизиране на времето и спиране на валежите, допълни Николов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Днес отбелязваме зимния Симеоновден

admin

Десислава Атанасова скочи на „Промяната“: Пълен провал в публичните финанси!

admin

Дневен хороскоп за 10 януари 2022

Дани Тренчева

Прокуратурата и ДАНС създадоха Национално звено за предстоящите избори

Дани Тренчева

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър на културата

Дани Тренчева

Моторист загина в зверска каскада

admin

Leave a Comment