09.02.2023
България Политика

Законосъобразен, сигурен и спокоен изборен процес обеща министър Дерменджиев

Решени сме да осигурим възможността на всеки български гражданин да упражни свободно и законосъобразно правото си на глас. Това каза служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на срещата при президента Румен Радев с представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

Министър Демерджиев увери българските граждани, че ще бъде направено всичко необходимо да се обезпечи законосъобразен, сигурен изборен процес, спокойно протичане и законосъобразно приключване на вота, така че да има доверие и легитимност на постигнатия резултат.

Служебният вътрешен министър каза, че стремежът на МВР е да отговори на новите практики по изкривяване на вота на избирателите адекватно и да ги спре, както и да търси начин да бъдат разкрити и изправени пред закона лицата отговорни и пораждащи тези практики, които водят до изкривяване на изборните резултати, отлив на избиратели и дискредитиране на изборния процес. Демерджиев добави, че ще бъде приложен натрупаният полезен опит от предходните два служебни кабинета и всички добри практики по обезпечаване законосъобразното протичане на изборния процес. Иван Демерджиев каза, че МВР е създало план за действие, задачите са разпределени и са готови да си взаимодействат с всички държавни органи и институции, имащи отношение към провеждане на изборния процес.

В срещата участват и председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова, служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, служебният министър на външните работи Николай Милков, представители на Министерството на електронното управление, Главна дирекция „ГРАО“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на „Информационно обслужване“ АД

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Черна статистика

admin

Компенсациите за високите цени на газа продължават

Дани Тренчева

Петков: Имаме информация за готвени провокации на протеста срещу зелените сертификати

Дани Тренчева

Мирослав Иванов: Постове и пари не сме предлагали

admin

Катастрофа затруднява движението по автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора

admin

Обсъждат нови мерки в София

Дани Тренчева

Leave a Comment