09.02.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Водата в Благоевград се дезинфекцира днес и утре

Ежегодна планова профилактика на водоснабдителната система „Чакалица“ започна от тази сутрин в Благоевград и ще продължи и утре. Във връзка с това от община Благоевград съобщиха, че водата, която тече по градските чешми за обществено ползване, също се дезинфекцира и не следва да се пие.

Негодна за питейно – битови нужди в периода на дезинфекция е и водата от чешмата в крайградския парк „Бачиново“, която се ползва от много хора в града. Предупреждение е сложено на самата чешма, с което да се обърне внимание на жителите и гостите на парка за извършваната планова профилактика.

В периода на дезинфекция водата от чешмите не трябва да се ползва за питейно – битови нужди, каза за БТА директорът на Център за спешна медицинска помощ д-р Красимир Михайлов. По думите му, обаче, в случай на поглъщане на малки количества няма да настъпят необратими последици за организма. При подобна ситуация е добре да се направи опит да се предизвика повръщане или да се пие повече чиста вода, посочи д-р Михайлов.

По-голяма бдителност следва да има при децата, допълни той. При приети по-големи количества и проява на симптоми на стомашно – чревни проблеми следва да се потърси медицинска помощ. В такива случаи в приемните отделения на лечебните заведения ще се извърши стомашна промивка. Водата в този период може да предизвика и дразнене на конюнктивата на окото и да предизвика конюнктивит, посочи д-р Михайлов.

Годишната планова профилактика на водоснабдителната система в Благоевград продължава до 6:00 часа на 27 юли (сряда). Дезинфекцията обхваща Благоевград и селата Дъбрава, Бело поле, Покровник, Рилци, Изгрев, Еленово, Горно Церово, Делвино, Марулево и Горно Хърсово. От ВиК – Благоевград посочват, че водоподаването в този период няма да бъде прекъсвано.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Лек трус беше засечен в Благоевградско

Дани Тренчева

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

Дани Тренчева

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов с поздрав към здравните работници

admin

Любомир Янев за втори път изважда Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

Дани Тренчева

ВИЖТЕ как може да станете съдебен заседател в Окръжен съд – Благоевград

Дани Тренчева

Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Кое е истинското лице на Д. Бербатов, това ли е промяната в българския футбол?

admin

Leave a Comment