29.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Пример за социална община! Симитли разкрива още услуги за хора в риск

Симитли продължава да е добрият пример за социална община в Югозападна България. Местната власт не спира да помага и да осигурява все повече грижи за хората в нужда. Общинският съвет взе поредните си важни решения в тази посока. Предстои изработването на инвестиционно предложение – идеен проект, ПУП-ове, както и на друга документация, за да кандидатства Община Симитли за разкриване на нови социални услуги. Това се случва след направен обстоен анализ от експертите какви са потребностите на местното население.

„Вече са избрани населените места, където ще разкрием новите социални услуги. Те ще са в селата Полена и Брежани, където вече функционира по един Център за настаняване от семеен тип на лица с умствена изостаналост. Жителите там приемат без никакви забележки наличието на такива социални заведения. За нас това е от особено значение и затова там ще построим по още едно социално заведение за възрастни хора в риск”, заяви Ивайло Гоцев, който е началник на отдел „Хуманитарни дейности” в Община Симитли.

Всяко едно от тези социални заведения ще има капацитет за по 20 потребители на услугите в тях. Грижите за хората в нужда ще се полагат от специализиран и помощен персонал в режим 24/7 – 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Очаква се да се открият поне 40 нови работни места. А потребителите ще живеят в среда, която е близка до семейната, като ще получават необходимите им услуги ежедневно и ежечасно.

„Ние отдавна сме отворили вратите на нашата община и за хората в нужда, за хората, които са различни и имат потребност от нашата подкрепа. За мен и екипът ми е от огромно значение Община Симитли да предоставя все повече социални услуги”, твърди кметът Апостол Апостолов.

Related posts

Откраднаха 700 лева от жилище в Разлог

Дани Тренчева

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

Областен информационен център – Благоевград с открита приемна в Симитли

Дани Тренчева

Разпределят бюджета на болницата в Разлог поради цената на тока

Дани Тренчева

ВАС потвърди глоба и конфискация на имущество от бившия кмет на Благоевград Камбитов

“Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание в град Благоевград.

Дани Тренчева

Leave a Comment