22.04.2024
112 България

Спешните медици излизат на национален протест на 19 октомври

Медиците от центровете за спешна медицинска помощ излизат на национален протест на 19 октомври, съобщиха организаторите му от Национален синдикат „Защита“.

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна помощ в цялата страна настояват за редица увеличения, между които попадат това на основната заплата на всички работещи, на заплащането при полагане на нощен труд, на средствата за ваучери за храна. Към исканията им е и промяна на категорията труд от трета, тя да премине във втора. Това са част от проблемите, за чието разрешаване настоява медицинският персонал в спешните центрове, посочени от пресцентъра на синдикат „Защита“ за БТА.

Миналата седмица Министерският съвет все решение да отпусне допълнителни разходи в размер на 9,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година. Тогава служебният здравен министър Асен Меджидиев посочи, че до края на годината на медиците от спешните медицински центрове ще бъде отпуснато допълнително възнаграждение между 600 и 150 лв. в зависимост от длъжността. Средствата трябва да компенсират липсата на ковид добавки, които са били осигурени във времето на извънредната епидемиологична обстановка до страната до юни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Надежда Йорданова: Република Северна Македония трябва да е член на Европейския съюз

admin

Промени в Закона за защита на потребителите забраняват подвеждащите послания в онлайн местата за търговия

Дани Тренчева

Финансовото министерство с нов дълг за 300 милиона лева

1725 са новозаразените с COVID-19

Дани Тренчева

Проф. Радка Аргирова: Ваксините осигуряват защита и срещу новия подвариант на Омикрон ВА.2

Шофьор счупи дрегера в Димитровград

Leave a Comment